Δε λες ότι σφύζει από κίνηση η πόλη…

Για πολλά χρόνια η Ναύπακτος παρέμενε μια πόλη τουριστικά άγνωστη. Οι περισσότεροι, στο “άκουσμα” Ναύπακτος “άκουγαν” Ναύπλιο, οι επενδύσεις στο τουρισμό ήταν ανύπαρκτες και ο όποιος τουρισμός παρέμενε ένας υποτυπώδης ηλιοτροπικός τουρισμός τριημέρων. Εκτός από τους “τριήμερους“, είχαμε τους Ελληνοαμερικανούς μετανάστες και τους ετεροδημότες παραθεριστές – Αυτό ήταν όλο.

Γράφει ο Nikos Limaniotis

Πριν 1-2 χρόνια όμως κάτι φάνηκε να αλλάζει.

Οι τουριστικοί οδηγοί και τα τηλεοπτικά κανάλια άρχισαν να μας προβάλλουν περισσότερο, κάποιοι μικροεπενδυτές ξεκίνησαν (μικρο)επενδύσεις, η οικονομία διαμοιρασμού άρχισε να αναπτύσσεται και οι επισκέψεις με αποκορύφωμα τον Αύγουστο του 2020 έφτασαν σε απρόσμενα επίπεδα κάνοντας πολλούς από μας να πιστέψουμε ότι η πόλη ξεκίναγε τα πρώτα της δειλά τουριστικά βήματα ως εγχώριος προορισμός.

Στην τουριστική βιομηχανία υπάρχει ο όρος – staycation. (από το stay/μένω και το vacation/διακοπές) που χρησιμοποιείται από τους ειδικούς για να περιγράψουν τους κοντινούς, τους “δίπλα στο σπίτι”, προορισμούς.

Πρόσφατα, τον Ιούνιο, οι ειδικοί του τουρισμού ανέφεραν ότι το staycation θα είναι η πλέον δημοφιλής πρακτική για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2021.

Η μέχρι σήμερα προσέλευση στην πόλη δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη σήμερα 11 π.μ. στο κεντρικότερο σημείο της πόλης – πλατεία Φαρμάκη.

Δε λες ότι σφύζει από κίνηση η πόλη…

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *