Αναζήτηση

Δημοσκόπηση: Κερδίζει έδαφος το ΚΙΝΑΛ με Ανδρουλάκη – Διψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη δημοσκόπηση της Kapa Research μετά τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ηγεσία του δείχνει πως κερδίζει έδαφος, ωστόσο το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξης Τσίπρας παραμένει. Ποιος κερδίζει το κέντρο. Διψήφια παραμένει η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αν και τα ποσοστά εμφανίζονται «ψαλιδισμένα» σε σχέση με τις προηγμένες μετρήσεις.

Από την όποια κυβερνητική κόπωση, κυρίως λόγω της διετούς υγειονομικής κρίσης, δεν επωφελείται η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το Κίνημα Αλλαγής κερδίζει έδαφος τουλάχιστον προς ώρας λόγω και των εσωκομματικών εκλογών.

Σύμφωνα με την ΚΑΠΑ Research στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 33,8% (από 36,7% ), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23,6%), το Κίνημα Αλλαγή 11,6% από 6,2%), το ΚΚΕ 6% ( 5%), η Ελληνική Λύση 3,7% (3,6%), το Μέρα 25 3% από 2,8%).


Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παγιώνεται στις 10 μονάδες, ενώ το κυβερνών κόμμα χάνει 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο του σχεδόν διπλάσιου ποσοστού που λαμβάνει το ΚΙΝΑΛ, ως αποτέλεσμα προφανώς των εσωκομματικών εξελίξεων με την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Στην παράσταση νίκης και στο ερώτημα “ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ψηφίζατε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές;” το 61% απαντά ΝΔ, 21% ΣΥΡΙΖΑ και 4% άλλο κόμμα.


55 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων