Δυναμική αντίδραση στο Γαλατά. Απών ο πρόεδρος Μπαλωμένος καθώς νοσεί με COVID

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα οι κάτοικοι του Γαλατά και της ευρύτερης περιοχής στον κόμβο της Γαβρολίμνης.

Τέσσερις μήνες από την κατάρρευση των γεφυρών και παρά τις σχετικές δεσμεύσεις των αρμοδίων, δεν έχει ξεκινήσει κανένα από τα έργα που θα δώσουν άμεση και προσωρινή λύση και θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων των παρευήνιων Κοινοτήτων.

Η Ανακοίνωση της Επιτροπής αγώνα:

Σήμερα, Κυριακή 10 Απριλίου του 2022, εμείς, οι κάτοικοι του Γαλατά, του Ευηνοχωρίου, του Περιθωρίου, του Αγίου Γεωργίου και του Κουτσοχερίου, που πληττόμαστε από τα προβλήματα που δημιούργησαν οι καταρρεύσεις των γεφυρών του Ευήνου, μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, συγκεντρωθήκαμε στον κυκλικό κόμβο της Γαυρολίμνης, όπου και εκφράσαμε την απόγνωση και την απογοήτευσή μας για το ότι, αν και έχουν περάσει τέσσερις ολόκληροι μήνες από την κατάρρευση των γεφυρών και παρά τις σχετικές δεσμεύσεις των αρμοδίων, δεν έχει ξεκινήσει κανένα από τα έργα που θα δώσουν άμεση και προσωρινή λύση και θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων των παρευήνιων Κοινοτήτων.

Με την μεγαλειώδη σε παλμό, αγωνιστικότητα και μαζικότητα συγκέντρωσή μας δηλώσαμε προς κάθε κατεύθυνση πως διεκδικούμε και απαιτούμε:

1. Την άμεση διευθέτηση του θέματος της οικονομικής αποζημίωσης των κατοίκων των παρευήνιωνΚοινοτήτων, οι οποίοι έχουμε «πνιγεί» οικονομικά,εξαιτίας του πολλαπλασιασμού της απόστασης μετάβασης στις εργασίες τους, σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση της τιμής των καυσίμων.

2. Την ανακοίνωση της υπαγωγής των μαθητών της Τρίτης (Γ΄) Λυκείου, που διαμένουν στις πληγείσες Κοινότητες, στο Ειδικό Καθεστώς, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

3. Την άμεση αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των Κοινοτήτων Γαλατά και Ευηνοχωρίου, με την κατασκευή πρόχειρου δρόμου διέλευσης των αγροτικών μηχανημάτων μέσα από την κοίτη του ποταμού. Η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και οι αγρότες, που έχουν τα κτήματά τους δεξιά κι αριστερά της κοίτης του Ευήνου, βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση, επειδή αδυνατούν να μεταβούν σε αυτά και να τα καλλιεργήσουν, αφού απαγορεύεται η κίνηση αγροτικών μηχανημάτων στην Ιόνια οδό.

4. Την άμεση έναρξη των εργασιών συντήρησης της σιδερένιας γέφυρας.

5. Την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής της οδικής γέφυρας.

Αποκλείσαμε για λίγα λεπτά την Ιόνια οδό, προκειμένου να τονίσουμε την ανάγκη εξεύρεσης διεξόδου στα αδιέξοδα, στα οποία έχουμε περιέλθει, χωρίς δική μας ευθύνη.

Βροντοφωνάξαμε όλοι μαζί:

«ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ».

«ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ μας».

«Ζητάμε την χωρίς άλλες καθυστερήσεις ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας».

«Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ΤΩΡΑ».

Παραμένουμε στις επάλξεις του αγώνα με ενότητα, επιμονή και αγωνιστικότητα.

Γαλατάς, 10 Απριλίου 2022

Για τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

Ο συντάκτης του Δελτίου Τύπου

Κώστας Σακαρέλος

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Ναύπακτος, 17 Μαρτίου 2023 Δελτίο Τύπου ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΜΕ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΜΕ Χτες […]