Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Δυστυχώς, τα νέα δεν είναι καλά...

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι, πια, ξεκάθαρη: μετά από μία πολύ καλή αντιμετώπιση (λόγω, φυσικά, και των πολύ σκληρών μέτρων που πάρθηκαν) κατά την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας, στο δεύτερο δεν τα πηγαίνουμε και τόσο καλά.

Τα καθημερινά κρούσματα ανεβαίνουν συνεχώς, το ίδιο και οι συμπολίτες μας που δεν τα κατάφεραν κι έχασαν την ζωή τους, όπως επίσης και αυτοί που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.


Ωστόσο, υπάρχει μία «ένδειξη» που φανερώνει πως δυστυχώς δε θ’ αργήσει και πολύ η στιγμή που θα γίνει το (απευκταίο, φυσικά) lockdown, μιας και θα είναι η μόνη αποτελεσματική λύση- τουλάχιστον στην Αττική.

Τι είδαμε, λοιπόν, το διήμερο 17-18 Οκτώβρη; 482 νέα το Σάββατο, 438 την Κυριακή. Δύο νούμερα που τρομάζουν, δεδομένου του ότι μιλάμε για ΣΚ.


Δυστυχώς, αυτό δείχνει μια σταθερή αύξηση και τα πράγματα ενδέχεται να γίνουν πολύ χειρότερα στο εγγύς μέλλον. Το νούμερο των 1000+ κρουσμάτων/ ημέρα που μέχρι πρότινος φάνταζε ρεαλιστικό σενάριο μόνο σε όσους αρέσκονται στην κινδυνολογία, πλέον μοιάζει με σκηνή από τα προσεχώς.


Και αν συμβεί αυτό, τότε η καραντίνα θα είναι η μόνη λύση…

112 προβολές0 σχόλια