Αναζήτηση

Εθελοντισμός ή υποχρεωτική κοινωνική εργασία...

Αφορμή για την παρέμβαση, το χθεσινό δελτίο τύπου του δήμου που μας καλεί να πλαισιώσουμε τις ομάδες εθελοντικής εργασίας.

Α. "γκρίζο" παράδειγμα

Αναγνώστης μας βρέθηκε το καλοκαίρι σε κάποιο χωριό μας στο καφενείο για καφέ με άλλους θαμώνες. Μπροστά στο καφενείο υπήρχαν χόρτα και αγκάθια που με ένα τσαπάκι μπορούσαν να κοπούν σε δέκα λεπτά της ώρας. Απευθύνεται στους θαμώνες που έπιναν φραπέ με καλαμάκι και τους ρωτάει πώς ο δήμος δεν ήρθε να τα καθαρίσει.

Η απάντηση των φραπεδοφόρων ομόφωνη και αποστομωτική.

"Που ζεις εσύ ρε φίλε, δεν υπάρχει δήμαρχος, να 'ούμ"...

Β. Φωτεινό παράδειγμα

Αναπαράγουμε είδηση που δημοσιεύθηκε τέτοιες μέρες το 2012 από το τοπικό σάιτ nafpaktia news:

"Είναι ένας απλός δημότης, που με προσωπική επίβλεψη και έξοδα επεμβαίνει εκεί που ο δήμος αδυνατεί, αργεί ή σχεδιάζει κάποια στιγμή να παρέμβει. Αποκαθιστά σημεία κοινόχρηστα, φθαρμένες ή σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων που αποτελούν παγίδες για τους πεζούς. Αυτή τη φορά αποκαθιστά πεζόδρόμιο έξω από την Αγ.Παρασκευή στο κέντρο της Ναυπάκτου, ενώ έχει παρέμβει και σε τμήμα στην κεντρική πλατεία και στο Γρίμποβο".

Το Lepantoporto κάνει δημόσια πρόταση στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να τιμήσει τον συμπολίτη μας.

Γ. Παράδειγμα με αποτέλεσμα

Στα χρόνια της φτώχειας του προηγούμενου αιώνα τα χωριά μας κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τις υποδομές επιβίωσης επιβάλλοντας την υποχρεωτική κοινωνική εργασία.

Μήπως πρέπει να το δούμε...

113 προβολές2 σχόλια