Αναζήτηση

Εισαγγελέας για τη θνητότητα στη ΜΕΘ covid του Αγρινίου

Το ζήτημα της υψηλής θνητότητας της ΜΕΘ Covid του Αγρινίου έχει ρίξει βαριά σκιά στο νοσηλευτικό ίδρυμα, προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση και οδήγησε στην παραίτηση του διοικητή. Η υπόθεση όμως σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να προσεγγιστεί επιδερμικά και με αφορισμούς και είναι προφανές πως πρέπει να γίνει ενδελεχής έρευνα από τoυς υπηρεσιακώς αρμοδίους.

Ωστόσο σημειώνεται μια ακόμη σημαντική (και προφανώς…αυτονόητη) εξέλιξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, Ευριπίδης Νικολάου, με εισαγγελική παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζητά να ερευνηθεί άμεσα και σε όλα τα επίπεδα η υπόθεση της υψηλής θνητότητας στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Ειδικότερα, ζητά να ερευνηθεί σε επίπεδο διοικητικών και νοσοκομειακών παραγόντων αλλά και ιατρών, αν τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σε ενδεχόμενη θετική περίπτωση θα ερευνηθεί , με την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις από τους εμπλεκόμενους, λαμβανομένων υπόψιν και των οικείων των θανόντων.Μοναστηράκι Δωρίδος - Από Σάββατο 12 Ιουνίου

47 προβολές0 σχόλια