Αναζήτηση

Εκτός τροχιάς...

Σιαμαντάς: Ο κ. Μπαλωμένος η μόνη ευκαιρία που έχει να προσκαλέσει Αιρετούς και φίλους είναι του Αγίου Ελευθερίου που είναι η γιορτή του.

Με αυτήν την αποστροφή της δήλωσής του ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σιαμαντάς καταδικάζει τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης από τη συνέλευση του Γαλατά που διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.


Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Οι κοινότητες μία φορά τον χρόνο, τουλάχιστον, πραγματοποιούν συνελεύσεις των κατοίκων προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα και προτεινόμενες λύσεις και προτεραιότητες.

Η σύγκληση είναι ευθύνη του προέδρου της κοινότητας.

Η πρόσκληση είναι δημόσια και απευθύνεται στους κατοίκους και φορείς της κοινότητας. Δημοσιεύεται στα ΜΜΕ προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν γνώση και άλλοι ενδιαφερόμενοι (δημοτική αρχή, δημοτικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι, κλπ.).

Τηρούνται πρακτικά, τα οποία με ευθύνη του προέδρου διαβιβάζονται στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων.


Πρόκειται για κορυφαία πράξη άμεσης δημοκρατίας.


Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι γνωστό αν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις κανόνες, αλλά αυτά που διαμείφθηκαν και τα "απόνερα" που ακολούθησαν δημιουργούν αλγεινή εντύπωση.

69 προβολές0 σχόλια