Αναζήτηση

Ελεύθεροι πολιορκημένοι, ναυμαχία και εξέδρα των «...επισήμων» 

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου παρουσίασε στη δημοτική π ι ν α κ ο θ ή κ η την επιτροπή διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο δήμαρχος και μέλη οι: Νίκος Αλιάγας, Νικόλαος Ζαχαριάς, Φώτης Σπυρόπουλος και Παρασκευή Πετρονικολου – Μπαλτά.

Πρόκειται για προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και κάποιοι με διεθνή ακτινοβολία.

Ο χώρος δεν αρκεί να αναφέρουμε τα βιογραφικά τους, δεν το έχουν ανάγκη, η συμμετοχή τους προσδίδει τεράστια προστιθέμενη αξία στο γεγονός.

Το Μεσολόγγι ταυτοποιείται πανελλήνια και διεθνώς ως ο χώρος της άνευ ορίων θυσίας για την Ε λ ε υ θ ε ρ ί α.

Αυτό είναι και το αναδεικνύει διαχρονικά με συνεχή προσπάθεια και τον καλύτερο τρόπο προκειμένου να βγει στο ξ έ φ ω τ ο.

Η Ναύπακτος ταυτοποιείται στον παγκόσμιο χάρτη ως Lepanto, ένεκα της ομώνυμης ναυμαχίας και αυτό θα πρέπει να αναδείξουμε.

Τί κάνουμε και τί όχι;

Δεν θα αναφερθούμε στο τί δεν κάνουμε, ο χώρος δεν αρκεί.

Θα αναφέρουμε απλά ένα γεγονός, σε αντιδιαστολή με αυτό του Μεσολογγίου, που κάνουμε και καταδεικνύει την αντίληψή μας για

την ανάδειξη του γεγονότος.

Την ημέρα που γίνεται η αναπαράσταση της ναυμαχίας δημιουργούμε μπροστά στο κτίριο Ναυπακτία μία γηπεδική εξέδρα ευτελούς αισθητικής και χωρητικότητας 300 ατόμων προκειμένου να τιμήσουμε, ποιούς;

20 επίσημους που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο γεγονός με την παρουσία τους και 280 «κάθε καρυδιάς καρύδι» άσχετους αν μη και αστείους...

Η πόλη έχει ανάγκη από ανθρώπους που με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία.

Έχουν αποκαλυφθεί και συνάμα κουράσει όσοι με την παρουσία και τη συμμετοχή τους προσπαθούν μόνο να υψώσουν κάποιους πόντους.

Αυτοί στη συνείδηση των πολιτών αποτελούν το κοινωνικό έιτζ...

Αρκετά!

109 προβολές0 σχόλια