Αναζήτηση

Εμπόλεμη ζώνη τα νοσοκομεία

Διασωληνωμένοι στην αναμονή για ΜΕΘ - Προς επίταξη ιδιωτών γιατρών

Σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ Covid είναι καθημερινά 30-35 ασθενείς.

Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατρέψει ο κοροναϊός τα δημόσια νοσοκομεία, με τους αριθμούς των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων ασθενών και των εισαγωγών να καταρρίπτουν κάθε αρνητικό ρεκόρ.

Η χώρα βρίσκεται στην δυσκολότερη -ίσως- καμπή από την αρχή της πανδημίας. Τα στοιχεία για τους κρίσιμους δείκτες, διασωληνωμένων και ημερήσιων κρουσμάτων, προκαλούν ίλιγγο, ενώ οι προβλέψεις για αύξηση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων και των διασωληνωμένων προκαλούν τρόμο.

Οι νοσηλευόμενοι με κοροναϊό σε όλη τη χώρα έφθασαν τους 4.648, χίλιοι περισσότεροι σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Στα νοσοκομεία αναφοράς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες την ώρα που ο αριθμός των ανθρώπων που διασωληνώνονται αυξάνεται σταθερά κάθε μέρα και την Τετάρτη έφτασε τους 630 με γιατρούς και επιστήμονες να μην κρύβουν τους φόβους τους ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να υπερβεί τους 700.

Σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ Covid είναι καθημερινά 30-35 ασθενείς. Οι εφημερίες είναι πλέον εφιαλτικές και η ανησυχία έχει χτυπήσει κόκκινο, με γιατρούς να προειδοποιούν ότι κινδυνεύουμε να γίνουμε Μπέργκαμο.

Κάθε μέρα, τα ασθενοφόρα διακομίζουν στα νοσοκομεία της Αττικής περίπου 200 ανθρώπους με κοροναϊό. Μόνο μέσα στον Μάρτιο έγιναν 7.500 διακομιδές ασθενών με Covid από τους οποίους οι 3.700 στα νοσοκομεία της Αττικής.


Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι εντός 48 ωρών θα προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

12 προβολές0 σχόλια