Αναζήτηση

ΕΜΥ: Πολύ επικίνδυνος ο καύσωνας – θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 6 Αυγούστου

Με νέα της ανακοίνωση η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τονίζει ότι λόγω της χρονικής του διάρκειας, της έντασής του, αλλά και του μικρού ημερήσιου θερμοκρασιακού εύρους (διαφορά μέγιστης και ελάχιστης θερμοκρασίας), το φαινόμενο είναι υψηλής επικινδυνότητας

Με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του θερμού κύματος που ήδη επηρεάζει τη χώρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε εκ νέου ότι το φαινόμενο θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της ΕΜΥ, το μεσημέρι της Πέμπτης: Από τους χειρότερους καύσωνες της 30ετίας .

1. Πολύ θερμές αέριες μάζες, από την Αφρική, προβλέπεται να μεταφέρονται προς τη χώρα μας και κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή (6/8/2021).

2. Το φαινόμενο κρίνεται υψηλής επικινδυνότητας, λόγω της χρονικής του διάρκειας, της έντασής του, αλλά και του μικρού ημερήσιου θερμοκρασιακού εύρους (διαφορά μέγιστης και ελάχιστης θερμοκρασίας).


Παρότι η κορύφωση του καύσωνα προβλέπεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6 Αυγούστου.


Η πρόβλεψη για το επόμενο τριήμερο

Η ΕΜΥ προβλέπει ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

40 προβολές0 σχόλια