Εμφανίστηκε “κοσμοπολίτης” γαλάζιος καρχαρίας στο Μύτικα

Το ενδιαφέρον πολιτών προσέλκυσε καρχαριοειδές που εμφανίστηκε στα ρηχά του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.
Πληροφορίες για το είδος του έδωσε ο ιχθυολόγος Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος με ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραθέτοντας και σχετικό βίντεο.
Σύμφωνα με τον ιχθυολόγο, πρόκειται για ένα Γαλάζιο Καρχαρία με την επιστημονική ονομασία: Prionace glauca.

«Είναι ακίνδυνος και ένα δείγμα των πολλών κατοίκων της θάλασσας που ζούμε. Φτάνει σε μήκος τα 3,8 μέτρα και βάρος τα 390 κιλά, αν και ο μέσος όρος είναι γύρω στα 200. Είναι ένα είδος σχεδόν απειλούμενο και κινδυνεύει από τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος από τον γαλάζιο καρχαρία», αναφέρει ο ιχθυολόγος στην ανάρτησή του.
Ο Γλαυκοκαρχαρίας ή Γαλάζιος Καρχαρίας εντοπίζεται σε Ελλάδα και Κύπρο. Δεν είναι ενταγμένος σε καθεστώς προστασίας και η τάση του πληθυσμού του χαρακτηρίζεται φθίνουσα. Απειλείται κυρίως από τη στοχευμένη αλιεία με παραγάδια.
Είναι κοσμοπολίτικο είδος, προτιμάει εύκρατα και τροπικά νερά. Το συναντάμε σε βάθος 1 – 1000 μ. Τρέφεται με ψάρια, κεφαλόποδα, καρκινοειδή, κουφάρια από θαλάσσια θηλαστικά και θαλασσοπούλια.

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2022/05/%CE%9C%CE%A0%CE%9B%CE%95-%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%A3.mp4?_=1

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *