Η οδυνηρή ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχασε 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές αλλά και η σημαντική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, «άναψε τα αίματα» στο χώρο

Το αποτέλεσμα της κάλπης της προηγούμενης Κυριακής έστειλε πολλαπλά μηνύματα σε όλα τα κόμματα και φούντωσε τον πόλεμο που είχε ξεκινήσει και προεκλογικά στον χώρο της κεντροαριστεράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Η οδυνηρή ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχασε 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές αλλά και η σημαντική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, «άναψε τα αίματα» στο χώρο με τα δύο κόμματα να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες, λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα.

Μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ όπου επιχειρήθηκε να γίνει μία πρώτη αποτίμηση για τα αίτια της ήττας αλλά και να χαραχθεί μία νέα στρατηγική ενόψει του β΄ γύρου των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του προς το ΠΑΣΟΚ.

«Στις  εκλογές νίκησε η ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής», τόνισε αποδίδοντας αυτή την αποτυχία στο γεγονός πως «οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη την προεκλογική περίοδο, είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά «φωτογραφίζοντας» το ΠΑΣΟΚ, «την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς, αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ».