Αναζήτηση

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση αναγνώστη. Ψηφιακός μετασχηματισμός (e-government)

Μερικά καλά τα παίρνουμε χαμπάρι. Άλλα πρέπει να τύχει να τα χρησιμοποιήσουμε για να καταλάβουμε την αξία τους. Αυτές τις ημέρες βρίσκομαι σε χωριό της ορεινής Ναυπακτίας και σε συνέχεια μιας υπόθεσης, μου ζητήθηκε με email να καταθέσω σε Δημόσιο Φορέα, μια υπεύθυνη δήλωση (με επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής από ΚΕΠ) καθώς και ένα χρηματικό ποσό.

Τι κάνουν οι ΧΑΖΟΙ; Τηλεφωνούν και κλείνουν ραντεβού σε ΚΕΠ και Τράπεζα. Θα πρέπει τα ραντεβού να είναι τέτοια ώστε να επιτρέπουν την μετάβαση και στα δύο καταστήματα. Παίρνουν το λεωφορείο (μάσκα) ή το ΙΧ και κατεβαίνουν πρωί-πρωί της συγκεκριμένης ημέρας στη Ναύπακτο (60 χλμ). Στο ΚΕΠ (πάντα με μάσκα) εκδίδουν επικυρωμένη την υπεύθυνη δήλωση και στη συνέχεια στην Τράπεζα εκδίδουν τραπεζική επιταγή με το απαιτούμενο ποσόν. Από ένα περίπτερο προμηθεύονται φάκελο, βάζουν μέσα τα δύο χαρτιά, γράφουν απ' έξω τη Δ/νση του παραλήπτη (Δημόσιος Φορέας), τρέχουν στο ταχυδρομείο (εδώ πάντα έχει ουρά) και τον ταχυδρομούν "συστημένο". Έγραψα περιληπτικά την διαδικασία. Φανταστείτε την με λεπτομέρεια. Για να τελειώσει σε ένα πρωινό θέλει τρέξιμο "με την ψυχή στο στόμα". Άσε που κινδυνεύεις να χάσεις το λεωφορείο επιστροφής....

Τι έχει κάνει η κυβέρνηση (Πιερρακάκης) Άνοιξα το λάπτοπ μου. Στο gov.gr, με χρήση των κωδικών του TAXIS, έγραψα την υπεύθυνη δήλωση και την κατέβασα σε pdf. Με ebanking κατέβαλα το ζητούμενο ποσό στον Δ. Φορέα με χρήση του κωδικού πληρωμής και κατέβασα την απόδειξη σε pdf. Έστειλα τα δύο pdf συνημμένα με email στον φορέα και ΤΕΛΟΣ. Ούτε ραντεβού, ούτε μετακινήσεις, ούτε μάσκες, ούτε έξοδα, ούτε αγωνία. ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΝΑΜΕ!!!!!!!!!

38 προβολές0 σχόλια