Εντάσεις για τις Μητροπόλεις της Αιτωλοακαρνανίας

«Κεραυνοί» του δημάρχου Αγρινίου: «οι βουλευτές να μην επιτρέψουν να αλλάξει η απόφαση της Ιεραρχίας για τη Μητρόπολη»

Aυστηρό μήνυμα προς όσους επιχειρούν να μπλοκάρουν την ίδρυση Μητρόπολης με έδρα στο Αγρίνιο απηύθυνε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στις δηλώσεις του επ’ ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Η παρέμβαση του δημάρχου, κατά τη συμβολική δεξίωση στο δημαρχείο Αγρινίου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς τις τελευταίες ημέρες διακινούνται πληροφορίες για πιέσεις διαφόρων κύκλων στην Κυβέρνηση ώστε να παγώσει η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Κάλεσε μάλιστα ο δήμαρχος Αγρινίου «όλους τους Αιτωλοακαρνάνες, τους Αγρινιώτες και δη τους κυβερνητικούς βουλευτές της περιοχής να μην επιτρέψουν να αλλάξει η απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που είναι να δημιουργηθεί νέα Μητρόπολη».

Αναφέρει ο δήμαρχος Αγρινίου : «Επειδή τέτοια μέρα κάθε χρόνο βρισκόταν εδώ και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κοσμάς, εύχομαι και πιστεύω ότι σε κάθε εθνική εορτή από εδώ και πέρα θα έχουμε τον δικό μας Μητροπολίτη, Αγρινίου και Αμφιλοχίας. Γιατί αυτή είναι η απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αντιταχθεί στην πλειοψηφία του λαού της Αιτωλοακαρνανίας που το θέλει και στη θέληση της Εκκλησίας της Ελλάδας. Καλώ όλους τους Αιτωλοακαρνάνες, τους Αγρινιώτες και δη τους κυβερνητικούς βουλευτές της περιοχής να μην επιτρέψουν να αλλάξει η απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που είναι να δημιουργηθεί νέα Μητρόπολη. Ζητείται 60-70 χρόνια. Θα υπάρχει Μητρόπολη Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βονίτσης όπως και η Μητρόπολη Ναυπάκτου και Θέρμου. Αν δεν είναι αυτή η απόφαση θα μας βρουν όλους απέναντί τους».

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *