Αναζήτηση

Εντός του έτους το εμβόλιο!

Δεκαοκτώ είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού  το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αναφέρεται πως 17 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τέλος, σήμερα καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος στην χώρα, ενώ συνολικά οι θάνατοιπαραμένουν 173


Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα ότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού είναι πιθανό αλλά όχι αναπόφευκτο αν γίνουν σωστά βήματα από τις αρχές.

«Θεωρώ ότι μπορεί να συμβεί αλλά δεν είναι αναπόφευκτο, εφόσον γίνει σωστή προετοιμασία και συντονισμός» είπε ο Φάουτσι.


Παράλληλα, ο επιδημιολόγος εκτίμησε ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες να είναι έτοιμο το εμβόλιο ως το τέλος του έτους.


«Συνεχίζω να πιστεύω ότι έχουμε καλές πιθανότητες, αν όλα πάνε καλά, να έχουμε ενδεχομένως ένα εμβόλιο που θα είναι διαθέσιμο ως το τέλος του έτους, τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο» σημείωσε.


Ο ίδιος επισήμανε ακόμα ότι η γρήγορη εξέλιξη ενός εμβολίου δεν μπορεί να επιτευχθεί σε βάρος «της ασφάλειας ή της επιστημονικής ακεραιότητας».

58 προβολές0 σχόλια