Ενωτική Πρωτοβουλία: Άστοχη η παρέμβαση Λιβανού για το Ξενία

Η χρήση του Ξενία όπως έχει δρομολογηθεί έχει νομιμοποιητική βάση με την έννοια ότι υπήρχε στο πρόγραμμα της παράταξης που κέρδισε τις εκλογές το 2014 και δρομολόγησε την υλοποίησή της  και επιπλέον έχει και θεσμική νομιμοποίηση με την ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου.

Οι μόνοι που δεν νομιμοποιούνται να προσπαθούν να ανατρέψουν τα δεδομένα είναι ο κ. Γκίζας και πολύ περισσότερο εξωγενείς παράγοντες. Για να είμαστε πιο σαφείς εάν ο κ. Γκίζας θέλει άλλη χρήση για το Ξενία θα πρέπει να το αναφέρει στο πρόγραμμά του και στις επόμενες δημοτικές εκλογές εάν ο λαός τον υπερψηφίσει μπορεί να προχωρήσει.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου της παράταξης του κ. Λουκόπουλου

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 28-2-2023

 

Ανακοίνωση-Απάντηση στον κ.Σπήλιο Λιβανό για το Ξενία

 

Ο κ. Λιβανός  χωρίς να έχει πλήρη ενημέρωση,  σκοπίμως βέβαια από την δημοτική αρχή του κ. Γκίζα, αναφέρθηκε στο Ξενία  Ναυπάκτου κάνοντας μια άστοχη και άκαιρη τοποθέτηση για την λειτουργία του.

 

Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Λιβανό, πως η απόφαση για την λειτουργία  του Ξενία ως πολυχώρου δραστηριοτήτων , ήταν ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία υπερψήφισαν   δημοτικοί σύμβουλοι  όλων των κομμάτων και όλων των δημοτικών παρατάξεων (συμπεριλαμβανομένων     και  πολλών συμβούλων  της σημερινής δημοτικής αρχής). Φτάσαμε  δε σε αυτή την απόφαση, καθώς  μετά από δεκαπέντε και πλέον χρόνια άκαρπων προσπαθειών, τεσσάρων διαδοχικά δημοτικών αρχών, με σκοπό  την λειτουργία του ως ξενοδοχείου,  κατέληξε σε όλο αυτό το διάστημα  να είναι χώρος παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Σημειωτέον ότι της  απόφασης αυτής προηγήθηκε ευρεία διαβούλευση με φορείς και πολίτες  στην οποία δυστυχώς όμως δεν συμμετείχε ο σημερινός δήμαρχος, αφού απείχε γενικά από τα κοινά της πόλης.

 

Η  προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία είχε  χαρακτήρα πολυσυλλεκτικό με συνδετικό ιστό την ανάπτυξη και την προσφορά στον τόπο, κατάφερε την ένταξη του Ξενία σε δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα, υλοποιώντας τις  αποφάσεις  του δημοτικού συμβουλίου. Το ένα έργο αφορά τις  κτιριακές εγκαταστάσεις  και το άλλο στην ανάδειξη της ναυμαχίας της Ναυπάκτου  μέσω εικονικής αναπαράστασης με εγκαταστάσεις και μηχανήματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Διαδικασία μετατροπής του έργου αυτή την στιγμή δεν προβλέπεται, εκτός αν τινάξουμε τα οικονομικά του δήμου στον αέρα με απρόβλεπτες συνέπειες και γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω.

 

Να ενημερώσουμε  τέλος  τον κ. Λιβανό, πως όταν τους επόμενους μήνες το έργο του Ξενία ολοκληρωθεί,  ένα τμήμα του θα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, ενώ στους υπόλοιπους χώρους θα υπάρχει ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, το μουσείο εικονικής αναπαράστασης της ναυμαχίας της Ναυπάκτου, αλλά και πινακοθήκη με σπουδαία έργα δωρητών μας καθώς και άλλες απαραίτητες υπηρεσίες . Όλες αυτές οι αναγκαίες αυτές  υποδομές   λείπουν  σήμερα. Η ολοκλήρωση και η λειτουργία τους   θα αναδείξει  σε σταθερή βάση  τα πλεονεκτήματά μας,   συμβάλλοντας τα μέγιστα στη αύξηση της επισκεψιμότητας και του τουρισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για την στήριξη την ντόπιας επιχειρηματικότητας  και της γενικότερης ανάπτυξης του τόπου.

Ας μην τολμήσει αυτή η δημοτική αρχή με τις μεθοδεύσεις της,  άλλο ένα έγκλημα στην Ναύπακτο, λίγο πριν το τέλος της!

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μέρα Μαγιού μου μίσεψες!

Ομορφιά και γαλήνη εκπέμπει σήμερα το πρωινό το ιστορικό “στολίδι” του Λεπάντο. Μέρα μαγιού, η φύση έτοιμη να “ισορροπήσει” με […]