Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Ενωτική Πρωτοβουλία: Δυστυχώς για τον τόπο μας αποκαλύφθηκαν

Δυστυχώς για τον τόπο μας αποκαλύφθηκαν:

Ή δεν ξέρουν ή δεν θέλουν το νέο κτίριο του 3ου Δημοτικού.


Με μια ανακοίνωση, που στο σύνολό της είναι απαράδεκτη, ο δήμος Ναυπακτίας (και όχι μια παράταξη) προσπαθεί να στοχοποιήσει την Ενωτική Πρωτοβουλία.


Στην εν λόγω ανακοίνωση οι κατέχοντες την σφραγίδα του δήμου Ναυπακτίας αποδέχονται (χωρίς κανείς να τους εξουσιοδοτήσει γι’ αυτό), όλα τα ψευδή επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. Μάλιστα φθάνουν στο σημείο να ζητήσουν και ευθύνες για την αγορά οικοπέδου, με στόχο την ανέγερση νέου, σύγχρονου κτιρίου για το 3ο Δημοτικό.


Ενδεικτικά της άγνοιας ή της εμπάθειας αυτών που κρύβονται πίσω από την σφραγίδα του δήμου Ναυπακτίας είναι τα παρακάτω:


1.Αναφέρουν ότι το οικόπεδο του νέου 3ου Δημοτικού δεν έχει σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης. Κι όμως με μια απλή επίσκεψη στον χώρο θα έβλεπαν ότι το δίκτυο αποχέτευσης περνά σε απόσταση 2 m (ολογράφως: ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ) από την πρόσοψη του οικοπέδου, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Άρα ή δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τον χώρο και δεν ρώτησαν κάποιον που να ξέρει ή συνειδητά διαστρέβλωσαν την αλήθεια για να μην προχωρήσει η ανέγερση του νέου σχολείου.


2. Ανακάλυψαν ότι το οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου πόλεως και μακριά (δήθεν) από τον αστικό ιστό. Αποκρύπτουν ότι το οικόπεδο είναι εντός της περιοχής ευθύνης του 3ου Δημοτικού, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος. Δεν ξέρουν άραγε ότι και το 6ο Δημοτικό, το Ειδικό σχολείο αλλά και το 3ο Γυμνάσιο (στο οποίο θα φοιτήσουν στο μέλλον οι μαθητές του 3ου Δημοτικού) είναι εκτός σχεδίου πόλης; Είναι και αυτά τα σχολεία μακριά από τον αστικό ιστό για τους φωστήρες που διοικούν τον δήμο Ναυπακτίας;


Όσο για τους δρόμους πρόσβασης στο 3ο Γυμνάσιο, στο 6ο Δημοτικό, στο Ειδικό σχολείο είναι μάλλον στενότεροι από την πρόσβαση στο μελλοντικό 3ο Δημοτικό σχολείο. Για την σύγκριση παραθέτουμε και τις σχετικές φωτογραφίες.

Επιπλέον στο οικόπεδο του νέου 3ου Δημοτικού, επειδή έχει μεγάλο εμβαδόν μπορεί να υπάρξει άριστη κυκλοφοριακή σύνδεση με πρόβλεψη για αναστροφή και στάθμευση λεωφορείων και Ι.Χ.


Ευτυχώς πάντως γλιτώσαμε τα χειρότερα. Γιατί αν οι φωστήρες που διοικούν τον δήμο Ναυπακτίας σήμερα, ήταν παλιότερα στο τιμόνι του δήμου, προφανώς και το 6ο Δημοτικό θα ήταν ακόμη σε ενοικιαζόμενα υπόγεια, ενώ και το 3ο Γυμνάσιο και το Ειδικό σχολείο θα ήταν ανύπαρκτα ως κτίρια. Παραθέτουμε δε και τις φωτογραφίες από τα συγκεκριμένα σχολεία για να δουν οι συμπολίτες μας πόσο άσχημα είναι τα σχολικά κτίρια που κτίζονται εκτός σχεδίου πόλης και σε μεγάλα και άνετα οικόπεδα.

Εν τω μεταξύ, ας μάθουν οι χρησιμοποιούντες κατά το δοκούν την σφραγίδα του δήμου, ότι και η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, αγόρασε οικόπεδο 6 στρεμμάτων, για σχολείο, στην ίδια περιοχή και εκτός σχεδίου πόλης. Σκέφτονται να το αφήσουν και αυτό αναξιοποίητο;


3. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως στο μέλλον θα αναζητηθούν και ευθύνες για την αγορά του οικοπέδου.

Μόνο ντροπή προκαλεί αυτή η δήλωση.

Αγνοούν άραγε ότι η επιλογή του οικοπέδου, δεν έγινε από τον δήμο Ναυπακτίας, αλλά όπως ο νόμος ορίζει, από επιτροπή που συστάθηκε γι’ αυτόν τον λόγο.


Στην επιτροπή αυτή συμμετείχαν:

Μηχανικός εκπρόσωπος του Ο.Σ.Κ., ο τότε Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Υγιεινής του νομού, εκπρόσωπος της Δ.Ο.Υ. και ένας μόνο δημοτικός σύμβουλος.


Η επιτροπή εξέτασε όλα τα οικόπεδα που προσφέρονταν και έκρινε ως μοναδικό κατάλληλο το οικόπεδο που τελικά αγοράστηκε.

Επομένως οι διοικούντες φωστήρες στον δήμο Ναυπακτίας, απειλούν τα μέλη της επιτροπής; Από πού αντλούν αυτό το θράσος άραγε;


4. Πληροφορούμε τους ευρισκόμενους στο τιμόνι του δήμου, ότι το ίδιο οικόπεδο, είχε κριθεί κατάλληλο και το 2009, από αντίστοιχη επιτροπή με άλλη σύνθεση. Μήπως θέλουν να ζητήσουν ευθύνες και από εκείνη την επιτροπή;

Επίσης ας μάθουν ότι το 2009, το όργανο που ήταν αντίστοιχο του σημερινού ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. είχε εγκρίνει και την χρήση του σχολείου, ομόφωνα.


Το μόνο που έχει αλλάξει από τότε είναι η διοίκηση του δήμου. Άρα εκεί μήπως κρύβεται και η αιτία για την αρνητική γνωμοδότηση του ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.;


Έχει αλήθεια διαβάσει ποτέ το φάκελο για το 3ο Δημοτικό ο κ. Γκίζας; Γνωρίζει όλες τις πλευρές τις υπόθεσης; Θα δώσει στην δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. για να δουμε τι υπερασπίστηκε και πώς ο δήμος Ναυπακτίας, αφού λέει πως ήταν σε γνώση του όλη η διαδικασία; Πότε θα απολογηθεί γιατί δεν ενημέρωσε γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση για της σημαντική συνεδρίαση του ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.; Τι θέλει να καλύψει και δεν μιλάει γι’ αυτό;


5. Για τον κίνδυνο πλημμύρας και για την γη υψηλής παραγωγικότητας, έχουμε ήδη ανακαλύψει τα ψέματα σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν οι θετικές για το σχολείο εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Αυτές διαψεύδουν τις αιτιάσεις αυτών που θέλουν να βάλουν εμπόδιο στο κτίσιμο του σχολείου. Το κακό είναι πως φαίνεται αυτούς να τους αγκαλιάζει, για πρώτη φορά, και ο δήμος Ναυπακτίας. Και αυτό έγινε χωρίς κανένα όργανο του δήμου να έχει πάρει τέτοια απόφαση.


Συμπέρασμα:

Ο Δήμος μας έχει στην ιδιοκτησία του ένα οικόπεδο 10 στρεμμάτων για σχολείο. Είναι το μεγαλύτερο σχολικό οικόπεδο. Σε αυτό μπορεί να οικοδομηθεί, σύγχρονο σχολείο, με όλες τις υποδομές, σχολικό κλειστό γυμναστήριο, μεγάλο προαύλιο χώρο που θα είναι στολίδι για τον δήμο και την περιοχή που θα κτιστεί. Ταυτόχρονα το παλιό 3ο Δημοτικό μπορεί να καλύψει άλλες ανάγκες στεγάζοντας νηπιαγωγείο και παιδικό σταθμό.


Με λίγα λόγια, σχεδόν ολοκληρώνονται οι σχολικές υποδομές στον τόπο μας.


Για άγνωστους όμως λόγους η σημερινή διοίκηση του δήμου, συμπεριφερόμενη εκδικητικά και άδικα απέναντι στην προηγούμενη διοίκηση, δεν φροντίζει να συνεχίσει τις δράσεις του δήμου. Έτσι όμως καταδικάζει γονιούς, δάσκαλους και μαθητές.


Η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να το επιτρέψει. Όσο κι αν δεν το θέλουν, οφείλουμε να τους αναγκάσουμε να συνεχίσουν την προσπάθεια για το νέο κτίριο του 3ου Δημοτικού.


Κλείνοντας:

Η συνδιοίκηση Γκίζα, Μπουλέ κλπ αντί να χτίζει πάνω σε ότι βρήκε, προσπαθεί να γκρεμίσει ό,τι μπορεί από όσα βρήκε δρομολογημένα. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.


Κρίμα στην Ναυπακτία άξιζε καλύτερη τύχη.


ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ129 προβολές1 σχόλιο