Αναζήτηση

Ενωτική Πρωτοβουλία: Υπάρχουν και καλά νέα!

Υπάρχουν και καλά νέα στον δήμο Ναυπακτίας Ναι, υπάρχουν και καλά νέα για τον δήμο Ναυπακτίας, όταν η σημερινή διοίκηση συνεχίζει, χωρίς τρικλοποδιές, τα έργα που έχει εξασφαλίσει η θητεία του Τάκη Λουκόπουλου στον δήμο. Όταν δεν καταργεί έργα (τουριστικό καταφύγιο στο Γρίμποβο), δεν «κόβει» εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις (πεζοδρόμια μετά τον Σκα) και δεν κάνει τα χατίρια στους εργολάβους (επιλογή της φθηνής εκδοχής της πέτρας για την ανάπλαση), αλλά προχωράει ό,τι έχει ήδη δρομολογηθεί από την προηγούμενη θητεία, τότε υπάρχει θετικό αποτέλεσμα.

Το τελευταίο διάστημα είχαμε μια σειρά από θετικές εξελίξεις:  Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενέκρινε την εκτέλεση εργασιών για την «Συντήρηση και αποκατάσταση του νοτιοανατολικού τμήματος των οχυρώσεων της Ναυπάκτου». Ένα σημαντικότατο έργο, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader, που έρχεται να συμπληρώσει το έργο της

ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου, με στόχο την ανάδειξη του χαρακτήρα της καστροπολιτείας μας.

 Υπογράφθηκε το μνημόνιο συνεργασίας δήμου Ναυπακτίας και Εφορείας Αρχαιοτήτων για την Ιστορική τεκμηρίωση του έργου της ψηφιακής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας, η οποία θα λειτουργήσει στο ανακαινισμένο ΞΕΝΙΑ.

 Η ολοκληρωμένη μελέτη για την επισκευή των κτιρίων του ΕΠΑΛ, με προϋπολογισμό 2.250.000 ευρώ υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Επειδή το έργο είναι απολύτως ώριμο, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η χρηματοδότησή του είναι σχεδόν εξασφαλισμένη.

 Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου δεν ανοίγουν οι ηλεκτρονικές προσφορές για το σημαντικότατο έργο του ΧΥΤΥ στην Βαχομάνδρα, μέχρι να κριθεί και η προσφυγή της τέταρτης εταιρείας που συμμετείχε στον διαγωνισμό. Ουσιαστικά υλοποιήθηκε η πρόταση της παράταξής μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε στον διαγωνισμό να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότερες εταιρείες για προφανείς λόγους.

 Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η πρώτη μελέτη για το αναρριχητικό πεδίο στην Βαράσοβα. Το συνολικό έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader.

 Ξεκίνησε η δημοπράτηση του Βιολογικού καθαρισμού της Άνω Χώρας. Ένα έργο που «σώθηκε» στην θητεία του Τ. Λουκόπουλου (είχε απενταχθεί) και μπαίνει επιτέλους στην φάση της υλοποίησης.

 Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του έργου της πλήρους αναβάθμισης του γηπέδου του Λυγιά, με έκπτωση 40 %. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με τα χρήματα της έκπτωσης και την υπόλοιπη χρηματοδότηση, περισσεύει ένα σημαντικό ποσό για να δημοπρατηθεί και το αντίστοιχο έργο για το γήπεδο της Άνω Χώρας.

 Δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση του Leader Αλιείας με προϋπολογισμό για δημόσια έργα 600.000 ευρώ.

 Δημοπρατούνται μια σειρά από έργα με το πρόγραμμα Leader. Η ανάπλαση της πλατείας του Πλατάνου, ανάπλαση στο Ανθόφυτο, το μουσείο Μανιταριού στην Κεντρική, ανάπλαση στο Αντίρριο, τρία έργα της ΔΕΥΑΝ (η ύδρευση του Λυγιά και η αποχέτευση σε Μαμουλάδα και Πούντο)


Η αλήθεια είναι βέβαια ότι αυτά είναι μόνο η αρχή. Πολλά ακόμη έργα με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις αναμένουν την δημοπράτησή τους και την υλοποίησή τους. Αν η σημερινή διοίκηση του δήμου σταματήσει να κάνει «τα γλυκά μάτια» στους εργολάβους (βλ. Ανάπλαση του κέντρου) και στους καταστροφολογούντες που θέλουν να κρύψουν την δική τους αναποτελεσματικότητα (βλ. Τουριστικό Καταφύγιο), τότε στα επόμενα χρόνια θα μπορούμε όλοι να καμαρώνουμε για την υλοποίηση σημαντικών έργων στον τόπο μας.

Ευχόμαστε να συνεχίσει η ροή τέτοιων καλών ειδήσεων για τον τόπο μας. Και κάτι τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο. Ευχόμαστε στην σημερινή διοίκηση του δήμου να δημοπρατήσει στην θητεία της και ένα δικό της μεγάλο έργο, που η ίδια το σχεδίασε, το ωρίμασε και το υλοποίησε. ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

37 προβολές0 σχόλια