ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας στην Ναύπακτο είναι γνωστό, με ενοικιασμένες εγκαταστάσεις που δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες και πέραν των άλλων το επίπεδο των σχολικών εγκαταστάσεων δεν είναι αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας.

Σήμερα όμως θα αναφερθούμε σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό νέο έργο, το Ειδικό Σχολείο της πόλης μας που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Η πρόταση χρηματοδότησης υπεβλήθη από το Δήμο Ναυπακτίας το 2016. Αφορούσε στην ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσης διδακτηρίου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ναυπάκτου. Περιλαμβάνει επτά αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκη, χώρους λογοθεραπευτή και ψυχολόγου, γραφεία δασκάλων και διεύθυνσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αποθηκευτικούς και λοιπούς χώρους. Το έργο ήταν απενταγμένο και το κτήριο ημιτελές έως τότε. Mετά από επικαιροποίηση στοιχείων του φακέλου κατετέθη εκ νέου και κατέστη δυνατή η χρηματοδότηση από Το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Ήταν μία από τις πολλές παρεμβάσεις μας , με ιδιαίτερες δυσκολίες η παρούσα, οι οποίες αφορούν την νεολαία μας και δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας στις υπηρεσίες του δήμου μας και στην παρούσα δημοτική αρχή για την ολοκλήρωσή του. Τέλος πέραν των άλλων το έργο έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα για ανθρώπους που θα ήθελαν να μείνουν ή να εργαστούν στη Ναύπακτο και έχουν την ανάγκη μιας τέτοιας υποδομής. Ένα σχολείο κόσμημα για τους μικρούς μας φίλους αντάξιο των προσδοκιών γονέων και παιδιών.

Από πρόσφατη επίσκεψη στο χώρο του Ειδικού Σχολείου στον Λυγιά

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ψυχραιμία…

Ο τίτλος αυτός εκφράζει την παραίνεση του σάιτ προς κάποιους συμπολίτες μας που έχουν υπερβεί με τα σχόλιά τους στα […]