Αναζήτηση

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Μην τολμήσετε κύριε δήμαρχε

Η Ενωτική Πρωτοβουλία του Τάκη Λουκόπουλου με μία σκληρή ανακοίνωση θέτει το δήμαρχο ενώπιον των ευθυνών του για την Ανάπλαση.

"Ούτε να το σκέπτεστε και περισσότερο μην το τολμήσετε" αναφέρει

ΑΠΟΝΕΝΟΗΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

Με έκπληξη και αμηχανία (δεν συμβαίνουν εύκολα αυτά), βλέπουμε το τελευταίο διάστημα το δήμαρχό μας να περιέρχεται την πόλη και να συναντάται με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς, με σκοπό να τους πείσει να δεχθούν να σταματήσει στη μέση το έργο και να μην ολοκληρωθεί η ανάπλαση στο κέντρο της πόλης, σχήμα οξύμωρο βέβαια γιατί το αντίθετο είθισται να συμβαίνει. Φοβούμενος όμως τη λαϊκή κατακραυγή, την οποία τελικά δεν απέφυγε, τελεί σε σύγχυση επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση και σπέρνοντας ανησυχία στον κόσμο.


Το τμήμα του έργου που απομένει να υλοποιηθεί αφορά τον κεντρικό δρόμο της πόλης από την πλατεία Φαρμάκη έως τα τείχη του κάστρου στην αρχή της οδού Θέρμου. Προβλέπει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που σήμερα είναι από αμίαντο, τον διαχωρισμό την λυμάτων από τα όμβρια ώστε να αποφορτιστεί η αποχέτευση καθότι ήδη πέφτουν λύματα στη θάλασσα και τέλος η διαμόρφωση του δρόμου και των πεζοδρομίων. Το τελευταίο είναι συμβατό και συνέχεια με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις έργων όπως το κέντρο εμπορίου, οι πλακοστρώσεις των μονοπατιών κλπ. Επίσης είναι στα πλαίσια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) το οποίο υλοποιείται παράλληλα και έχει σκοπό τη σταδιακή μείωση των αυτοκινήτων και την αύξηση των πεζών στο κέντρο της πόλης σε βάθος χρόνου. Τα ΣΒΑΚ είναι μεγάλου βαθμού προτεραιότητας ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αντίστοιχη χρηματοδότηση ιδιαίτερα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.


Όπως γίνεται αντιληπτό είναι αδιανόητο να μην ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης, ήδη έχει καθυστερήσει επικίνδυνα, αλλά κυρίως διότι τέτοια έργα απαιτούν έναν κύκλο πενταετίας ώστε να ωριμάσουν και να υλοποιηθούν, κάτι που δεν αντέχει η πόλη για τους παραπάνω λόγους. Αυτό, πέρα από τον χρόνο και τον αγώνα που έγινε, καθώς και τα ποσά που ξοδεύτηκαν για μελέτες, αδειοδοτήσεις κλπ, ώστε κατόπιν να εγκριθεί από τις διαχειριστικές αρχές και να φτάσουμε μετά από όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο.

Εκτός των άλλων επίσης, πρέπει να υλοποιηθεί το έργο σύμφωνα με το νόμο και τα προβλεπόμενα, διότι υπάρχουν και νομικές ευθύνες κυρίως όσον αφορά στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου.


Τέλος κύριε Δήμαρχε δεν έχουμε σκοπό, όπως αποδείξαμε έως τώρα, να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις και την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής. Αντίθετα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε όπου μας ζητηθεί και να συμβάλουμε στην ολοκλήρωση του έργου. Οι όποιες δυσκολίες που πιθανόν υπάρχουν αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις μελέτες που πολλαπλώς ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν, από τις συμβάσεις και τους νόμους.


Ούτε να διανοείστε επομένως, ότι μπορείτε να σταματήσετε αυτό το έργο και είναι και μια ευκαιρία αν θέλετε, να αποδείξετε ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε κάτι σημαντικό, αντί να απεντάσσετε όπως κάνετε μέχρι τώρα, μεγάλα έργα βασικών υποδομών με προοπτικές ανάπτυξης και προόδου που αφορούν το μέλλον του τόπου μας.

Ούτε να το σκέπτεστε και περισσότερο μην το τολμήσετε.

171 προβολές0 σχόλια