Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Επιστολή αναγνώστη!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη. Τον ευχαριστούμε για την προτίμησή του να τη δημοσιεύσει στο Lepantoporto.

Αγαπητό Lepantoporto


Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.

Ο λόγος που παρεμβαίνω είναι να πω κι εγώ κάποια πράγματα για τον ένα χρόνο της δημοτικής αρχής.


Διάβασα σε σας μερικά άρθρα και κάποια κριτική, είδα και την μείζονα αντιπολίτευση που όπως γράψατε αποδόμησε με την παρέμβασή της τη δημοτική αρχή, αλλά δεν είδα τον "καπετάνιο".


Πού είναι; Δεν έπρεπε να βγεί και να μας ενημερώσει προς τα πού πάει το καράβι; Είναι υποχρεωμένος νομίζω, εκτός και τα πράγματα είναι όπως τα γράφετε και όπως τα λέει η αντιπολίτευση, οπότε δικαιολογημένα.


Ή ακόμα μπορεί να ισχύει το "εμείς δεν είμαστε δημοτική αρχή των λόγων, αλλά των έργων". Έστω κι έτσι δυο λόγια για την πορεία του καραβιού θα μπορούσε να μας πει ή μήπως δεν υπάρχει καν πορεία...


Τέλος πάντων εδώ θά 'μαστε, νά 'μαστε καλά, έχουμε και του χρόνου και του παραχρόνου.


Α, είπα νά 'μαστε καλά! Ναι, νά 'μαστε καλά γιατί έσκασε και στην πόλη μας αυτός ο covid και τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, μην αρχίσουν και σφυρίζουν τα ασθενοφόρα και δεν μας σώνει τίποτα.


Με την ευκαιρία, είδα σήμερα να ψεκάζουν τους δρόμους, είδα έναν τύπο με μια μάνικα να ραντίζει στο δρόμο και κατ' αρχήν μου δόθηκε η εντύπωση ότι φλιτάρει για κατσαρίδες και ποντίκια...


Παρακολουθώντας αυτούς τους μήνες της πανδημίας τους ειδικούς κατάλαβα ότι η διασπορά του ιού δεν είναι θέμα ψεκασμού των δρόμων, αλλά ατομικής συμπεριφοράς και τήρησης όλων των κανόνων υγιεινής.


Εγώ τα αντιλαμβάνομαι αυτά ότι είναι θέμα παιδείας και ευθύνης, ατομικής και συλλογικής του καθενός μας και υ μ ώ ν των αρχόντων!


Όταν εμείς είμαστε αμάσκωτοι εκεί που δεν πρέπει πώς να πείσουμε το παιδί του νηπιαγωγείου να φορέσει τη μάσκα; Ποιές προσλαμβάνουσες έχει αποκτήσει όλο αυτό το διάστημα;


Νά 'μαστε καλά!

231 προβολές0 σχόλια