Αναζήτηση

Επιστολή αναγνώστη

Δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη που αναφέρεται στις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας.


Αγαπητό Lepantoporto


Αφορμή να σας απευθύνω την επιστολή αυτή στάθηκε η εμφανής απόκλιση αυτών που επί ένα δεκαήμερο δημοσιεύετε και αυτών που η δημοτική αρχή έχει «κατά νου…».


Θα προσπαθήσω να γίνω όσο το δυνατόν πιο σαφής.

Από τα γραφόμενα και τα ρεπορτάζ του σάιτ σας, απεκόμισα και καταγράφω τα εξής:


- Σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού έγιναν εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία υπό την αιγίδα και το πνεύμα που εκφράζει το υφιστάμενο δίκτυο πόλεων «δρόμοι του Lepanto”.


- Η εικόνα της πόλης μας στο εξωτερικό δεν είναι η καλύτερη, αφού τελευταία είναι παντελώς απούσα, «ψυχή τε και σώματι»…


- Η πρώτη ενέργεια της δημοτικής αρχής αφότου ανέλαβε ήταν να "εξαλείψει" στην οικονομική υπηρεσία τον σχετικό κωδικό που αφορούσε τη Ναυμαχία και ειδικότερα το δίκτυο πόλεων.


- Ο πρόεδρος του δικτύου πόλεων, εκπρόσωπος του δήμου, καταγγέλλει την ανυπαρξία ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει καν γραφείο για διεκπεραίωση υποθέσεων του δικτύου.


- Η δημοτική αρχή οργάνωσε μια εκδήλωση σε ένα χώρο που δεν είχε τοποθετηθεί ούτε ένα λάβαρο, εντός και εκτός, που να υποδηλώνει το γεγονός.


- Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν περί τα 20 άτομα. Απουσίαζαν σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι εμπλεκόμενοι φορείς και άτομα που σχετίζονται με το γεγονός.


- Δεν έγινε η ρίψη στεφάνου στο λιμάνι εις μνήμην των νεκρών, η πιο κορυφαία πράξη κατά την εκτίμηση των «συγκληρονόμων» μας Ευρωπαίων εταίρων.


- Ο δήμαρχος στο μήνυμά του ανέφερε ότι ετοιμάζεται από τώρα για τις εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς δίχως να δώσει «στίγμα πορείας» και δίχως μία αναφορά σε διακρατική δράση που απορρέει από το δίκτυο πόλεων "δρόμοι του Lepanto"Εν κατακλείδι αγαπητό Lepantoporto διαγνώσκω μια κάθετη απόκλιση των πεπραγμένων αλλά και των προθέσεων της δημοτικής αρχής με όλα όσα έχουν δρομολογηθεί μέχρι σήμερα από τις προηγούμενες διοικήσεις.


Μακάρι να πέφτω έξω και να μας σώσει η ένταξη στην UNESCO, εκεί εξάλλου φαίνεται να εστιάζεται το ενδιαφέρον του δημάρχου και της δημοτικής αρχής.


Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Με τιμή

Lepantista

245 προβολές0 σχόλια