Αναζήτηση

Επιστρέφει ο εφιάλτης του lockdown στην Ευρώπη

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Γαλλία και νέα ρεκόρ σε Γερμανία, Ιταλία

Διαρκώς χειρορερεύει η κατάσταση στην Ευρώπη όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού αλλά και την σταδιακή αύξηση των θανάτων. Πλέον τα υφιστάμενα συστήματα υγείας δέχονται όλο και μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε κάποιες χώρες, όπως η Τσεχία που αυτή τη στιγμή μαστίζεται από τα περισσότερα κρούσματ ημερησίως, σκέφονται ακόμα και την δημιουργία νοσοκομείων εκστρατείας από το στρατό, καθώς οι υπάρχουσες νοσοκομειακές δομές δεν επαρκούν. 

Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. έως τις 6 π.μ. επιβλήθηκε στο Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας μετά από σχετική απόφαση του προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού.


Η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες θα ισχύσει από το Σάββατο και για τέσσερις εβδομάδες σε Παρίσι, Λιλ, Ρουέν, Σεντ-Ετιέν, Τουλούζη, Λιόν, Γκρενόμπλ, Μοντπελιέ. Ο Μακρόν τόνισε πως η παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα επιφέρει πρόστιμο ύψους 135 ευρώ, ενώ κάλεσε τους περίπου 20 εκατομμύρια πολίτες που επηρεάζονται να «ξεχάσουν» τις βραδινές επισκέψεις σε εστιατόρια και φιλικά σπίτια.

34 προβολές0 σχόλια