Αναζήτηση

Η ΑΔΚΝ θα είναι παρούσα στις δημοτικές εκλογές του 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνδιάσκεψη της ΑΔΚΝ στις 23 Μαίου του 2022 είχαν αποφασισθεί μεταξύ άλλων να ανασυγκροτηθεί η παράταξη, ώστε να ισχυροποιηθεί με ουσιαστική παρουσία σε κάθε κοινότητα και οικισμό του δήμου σύμφωνα και με τις προβλέψεις του νέου θεσμικού πλαισίου για τις εκλογές του 2023. Παράλληλα να πάρει η παράταξη άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη βάση κοινού προεκλογικού προγράμματος.

Ενημερώνουμε τους δημότες της Ναυπακτίας ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν συζητήσεις και υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία των επικεφαλής των 4 παρατάξεων (Λουκόπουλος, Μπουλές, Γούλας, Νταουσάνης) για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του 2023 με κοινό πρόγραμμα και νέο υποψήφιο δήμαρχο. Επιβεβαίωση αυτής της συμφωνίας ήταν η κοινή παρουσία των τεσσάρων επικεφαλής στον Πλάτανο Ναυπακτίας στις 23/8/2022. Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας απέμενε η συζήτηση για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου.


Ωστόσο οι συζητήσεις για την επιλογή του νέου υποψηφίου δημάρχου ποτέ δεν άρχισαν με ευθύνη της παράταξης του κ. Λουκόπουλου. Αντί να γίνει μια τέτοια συζήτηση ο κ. Λουκόπουλος παρήγγειλε για λογαρασμό του δημοσκόπηση και με πρόσχημα τη διεξαγωγή της ανέβαλε συνεχώς τη σχετική συζήτηση.


Αιφνιδίως και χωρίς καμμιά ενημέρωση των επικεφαλής των υπόλοιπων τριών παρατάξεων η Ενωτική Πρωτοβουλία στις 8/11/2022 ανακοίνωσε την κάθοδό της στις εκλογές του 2023 με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Λουκόπουλο.


Η ΑΔΚΝ πιστή στις αρχές και τις αξίες που εκπροσωπεί ενημερώνει τους δημότες για τα εξής:


1. Θεωρούμε ότι η συνεργασία της αντιπολίτευσης με κοινό πρόγραμμα και νέο υποψήφιο δήμαρχο είναι αναγκαία όσο ποτέ για το συμφέρον του δήμου μας.


2. Η πρόταση για συνεργασία είχε γίνει αποδεκτή με πολύ ενθουσιασμό από την κοινωνία. Δυστυχώς η μικροπολιτική και τα προσωπικά συμφέροντα φαίνεται να μπαίνουν πάνω από τα συμφέροντα του δήμου και να τορπιλίζουν μία ευρεία συνεργασία που με ένα νέο υποψήφιο δήμαρχο κοινής αποδοχής θα βγάλει το δήμο από τα σημερινά και τα μελλοντικά αδιέξοδα.


3. Η ΑΔΚΝ με βάση την απόφαση της συνδιάσκεψης που πραγματοποίησε στις 23/5/22 θα πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται και θα είναι παρούσα στις δημοτικές εκλογές του 2023.


4. Παράλληλα με την εκλογική προετοιμασία η ΑΔΚΝ θα συνεχίσει την προσπάθεια για συνεργασία με όποιες δυνάμεις το επιθυμούν και μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε κοινό πρόγραμμα στο πλαίσιο που από την αρχή έχουμε συμφωνήσει.

Ναύπακτος 16/11/2022

81 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων