Η γάτα ως ευκαιρία βίαιου εκπολιτισμού

Τόσο διασκεδαστικό ως θέαμα; Τόσο σαδιστικό σχέδιο να προσπαθείς να ξεγελάσεις ένα γατάκι με ένα ψάρι για «δόλωμα» για να το δεις στη θάλασσα; Στην ιστορία της ανθρωπότητας πάντα υπήρχαν άκαρδα, φαιδρά υποκείμενα. Αλλά… Τι χρόνια τα χρόνια μας! Τι σύρραξη πολιτισμού!

Ρέα Βιτάλη – Protagon

Η μεγαλύτερη ευεργεσία στον άνθρωπο είναι το να υποστεί συνέπειες για κάθε είδους απάνθρωπη πράξη του, ώστε να τρέμει να ενεργήσει ξανά με ανάλογο τρόπο. Να εκπολιτιστεί βιαίως. Αγαπώ τα χρόνια μας. Λατρεύω τα χρόνια μας! Πώς αλλάζει ο κόσμος μας! Πόσα ζώα έχουν μαρτυρήσει και μαρτυρούν! Λατρεύω τα χρόνια μας για τα αντανακλαστικά μας.

Από την ώρα που είδα έναν θλιβερό σαχλόμαγκα, που εξασκούσε τη βλακεία και αψυχία του πάνω σε ένα μικρό γατάκι, να παραληρεί «μαλάκα» και κόντρα «μαλάκα», όταν διαπομπεύτηκε, όταν αντιλήφθηκε ότι η πράξη του σήκωσε τσουνάμι απέναντί του.

Πλήθος «απέναντι» ως θεματοφύλακες του πολιτισμού μας και του ανθρώπινου είδους με συνείδηση. Έφτασε μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος να παρέμβει επικοινωνώντας με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και με τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να εντοπιστεί ο δράστης. Και εντοπίστηκε.

«Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση, ο οποίος εφαρμόζεται πλέον. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος ανήκει στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Να σας θυμίσω ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη. Κοιτάζω τον νέο. Σε τόσο νεαρά ηλικία τόσο βάρβαρο ον; Τόση σκληράδα, τόση ασυνειδησία επάνω του; Και οι ομοτράπεζοι τόσο γέλιο; Όμοιος ομοίω.

Τόσο διασκεδαστικό ως θέαμα; Τόσο σαδιστικό σχέδιο να προσπαθείς να ξεγελάσεις ένα γατάκι με ένα ψάρι για «δόλωμα» για να το δεις στη θάλασσα;

Στην Ιστορία της ανθρωπότητας πάντα υπήρχαν άκαρδα, φαιδρά υποκείμενα. Αλλά… Τι χρόνια τα χρόνια μας! Τι σύρραξη πολιτισμού! Τι αντανακλαστικά κοινωνίας σε άτυπη συνεννόηση με τις Αρχές!

Στα τόσα αφρισμένα «μαλάκα» που άρθρωσε το ανθρωποειδές για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, του απονέμω και ένα από πλευράς μου. «Μαλάκα μου, ευτυχώς τη γάμησες. Εχεις μια ευκαιρία να εκπολιτιστείς. Εστω βιαίως. Μην τη χάσεις».

ΥΓ. Στα τόσα αδιανόητα δραματικά που συμβαίνουν, λέω να αναδεικνύω το καλό όπου κι αν το εντοπίζω. Χωρίς αντιπαραθέσεις με κακό, γιατί τότε δεν θα βρίσκω καλό για καλό. Είναι κάτι σαν γραμμή άμυνας και ενίσχυση της αντοχής.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *