Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Η δυναμική του θαλάσσιου τουρισμού

Μία άκρως ενδιαφέρουσα ανάρτηση αλιευσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη συμπολίτισσα Αλεξάνδρα Λαβίδα.

Η Αλεξάνδρα γνωρίζει το αντικείμενο του θαλάσσιου τουρισμού και τις επιχειρηματικές του πτυχές.

Η Ελλάδα είναι ευλογημένη χώρα, με καταπληκτικές ακτές, όρμους και ορμίσκους και μικρά νησιά που ξέρουν μόνο οι καλοί καπετάνιοι.

Και φυσικά έχει πολύ πλούσια ναυτική παράδοση.

Ο πολιτισμός της θάλασσας είναι ο σημαντικοτερος λόγος για τον οποίο τα νησιά και ορισμένες παραθαλάσσιες πολεις υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι σημαντικοί προορισμοί yachting στη χώρα.

Ο συγκεκριμένος τομέας του yachting στην Ελλάδα περιλαμβάνει: μαρίνες, τεχνητά καταφύγια, φεστιβάλ ιστιοπλοΐας, ναυλώσεις σκαφών, ψάρεμα και εγκεκριμένη ασφάλιση θέσης (που είναι μια σημαντικη υπηρεσία ). Ας παρακάμψουμε κομμάτι dry storage , με dockage, ντίζελ, το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα που πρέπει να είναι διαθέσιμα, και ας επικεντρωθούμε στις τοπικές κοινότητες και την ποσότητα των θέσεων εργασίας που προέρχονται από το yachting. Αύξηση του τοπικού τουρισμού σημαίνει περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερα έσοδα, θέσεις για μηχανικούς, ξυλουργικές εργασίες, εξυπηρέτηση πελατών & δεξιότητες, Fiber-glassing, Ηλεκτρονικά Ναυτιλίας, Κλιματισμός, ξάρτια για να αναφέρουμε κάποια. Και φυσικά το όνειρο όλων των παραθαλάσσιων περιοχών, οι μαρίνες και τα τεχνητά καταφύγια με σωστές και ασφαλείς προδιαγραφές. Τουλάχιστον εμείς που γνωρίζουμε απο θαλάσσιο τουρισμό , γνωριζουμε οτι αυτα θα βοηθησουν πολυ, εαν και εφοσον γινουν σωστά. Δεν διώχνουμε λοιπόν αυτά που μας έρχονται στην Ναύπακτο για παράδειγμα, για να μας αφήσουν χρήμα, αλλά αντιθέτως προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε, ώστε να αναπτύξουμε αυτό το κομμάτι στην πόλη μας. Καλημέρες.

337 προβολές2 σχόλια