Αναζήτηση

Η κατάσταση είναι οριακή!

Συνεχίζεται επί σειρά ημερών τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού.


Η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου ήταν κρίσιμη, όμως το ίδιο ισχύει και για τις επόμενες ημέρες, αυτές της επιστροφής από τις διακοπές του μαζικού κύματος εκδρομέων στις πόλεις.


Στο τραπέζι βρίσκεται πάντα ο περαιτέρω περιορισμός της συγκέντρωσης ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις (σήμερα το όριο βρίσκεται στο 50), η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, αλλά και νέες ιδέες, όπως ειδικά μέτρα που θα μειώνουν περαιτέρω τον συγχρωτισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η αξιολόγηση της κατάστασης και της απόφασης επιβολής νέων μέτρων γίνεται ημέρα με την ημέρα. Κατάσταση που δεν φαίνεται να αλλάζει παρά τις αυξημένες χρηματικές ποινές και τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ειδικών ότι μόνο αν προσέξουμε τώρα, θα αποφύγουμε ένα φθινόπωρο με 1.000 κρούσματα την ημέρα, το οποίο θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένα δεύτερο γενικευμένο lockdown.


Είναι εξαιρετικά σημαντικό να το προλάβουμε και ένας τρόπος υπάρχει για να το κάνουμε αυτό, η ατομική ευθύνη και η αστυνόμευση των μέτρων, δεν υπάρχει άλλος, σημειώνουν οι ειδικοί.


Στο ερώτημα, κατά πόσο έχουμε ή όχι μπει στο 2ο κύμα, η απάντηση θα δοθεί γύρω στα τέλη Αυγούστου. Εάν δηλαδή, συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες τα φαινόμενα συνωστισμού, δεν προσέξουμε και αποδειχθεί ότι αυτή και την επόμενη εβδομάδα νοσήσουν αρκετοί, τότε όταν μετά από μια εβδομάδα οι άνθρωποι αυτοί παρουσιάσουν τα πρώτα συμπτώματα και μετρηθούν, θα φτάσουμε στα τέλη του μήνα να μετράμε πολλαπλάσια των σημερινών κρουσμάτων.

30 προβολές0 σχόλια