Αναζήτηση

Η "μάχη" για τη μονάδα απορριμμάτων στη Ναύπακτο

ΜΕΑ Ναυπάκτου Το έργο τελεί υπό διαγωνιστική διαδικασία, η οποία έχει “βασανιστεί” κατά το προηγούμενο έτος, καθώς είχε γίνει προσφυγή στο ΣτΕ, η οποία τελεσιδίκησε με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος και το έργο να επαναδημοπρατηθεί.

Το έργο έχει προσελκύσει προς το παρόν το ενδιαφέρον 3 σχημάτων, τα οποία είναι τα εξής: ΗΛΕΚΤΩΡ INTRAKAT-WATT ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ωστόσο, σε μία πρόσφατη εξέλιξη στον διαγωνισμό, όπως αναφέρουν πηγές πολύ κοντά στο θέμα, η Επιτροπή Έργου αποφάσισε να αποκλείσει τα σχήματα ΗΛΕΚΤΩΡ και INTRAKAT-WATT κατά τη διάρκεια αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο η πρόταση των ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ.

Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής των δεύτερων πρακτικών και ύστερα θα περάσει από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας. Από κει και έπειτα εντός δεκαημέρου, και εφόσον δεν υπάρξουν προσφυγές στην ΑΕΠΠ ή το ΣτΕ, θα γίνει η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.

Η συνολική αξία του έργου, που έχει ως αναθέτουσα αρχή το Δήμο Ναυπακτίας, εκτιμάται στα 28 εκατ. Ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (22,5 εκατ. Ευρώ χωρίς ΦΠΑ) και έχει λάβει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ με το ποσό της δημόσιας να ανέρχεται στα 14,4 εκατ. Ευρώ, ενώ η δαπάνη λειτουργίας και συντήρησης (4 εκατ. ευρώ) για την 5ετία θα καλυφθεί από ίδιους πόρους.

97 προβολές0 σχόλια