Η μάχη του εμβολίου

Καθώς βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κύματος της πανδημίας, έντονη είναι πλέον η ανησυχία για το μικρό ποσοστό των πολιτών που έχει εμβολιαστεί.

Στη μάχη της πειθούς προς τους πολίτες προκειμένου να εμβολιαστούν έχουν μπει οι δήμαρχοι, οι μητροπολίτες και τοπικοί θεσμικοί φορείς ανά την Επικράτεια.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου είναι από τους δημάρχους που ανταποκρίθηκε πρώτος στο κάλεσμα της κυβέρνησης για επιστράτευση των δημάρχων προκειμένου να πειστούν οι πολίτες για τον εμβολιασμό.

Σε παρέμβασή του τονίζει μεταξύ άλλων:

“Προσωπικά το έχω πει ότι υπάρχουν και ιδεολογικοί και θρησκευτικοί λόγοι στην άρνηση. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν στη λογική τους ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δημιουργείται ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα μέσα από τα social media. Ως Δήμος έχουμε κάνει κινήσεις για το σύνολο και όχι επικεντρωμένα στους νέους. Μη το επικεντρώνετε μόνο στη νεολαία, τα νέα παιδιά θα βρουν το δρόμο τους και θα πάνε να εμβολιαστούν.

Έχουμε κάνει μέσα από τις κοινωνικές μας δομές προσπάθειες και καμπάνιες για να πείσουμε τον κόσμο. Τα νέα παιδιά θα τον βρουν τον δρόμο τους. Πολλοί δεν αναφέρουν καν αν πάνε ή όχι να εμβολιαστούν. Κάποιοι φοβούνται να εμβολιαστούν, άλλοι δεν το κάνουν για θρησκευτικούς λόγους, άλλοι για ιδεολογικούς.

Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πειστούν ακολουθώντας τις απόψεις της επιστήμης που είναι ότι πρέπει εμβολιαστούμε. Και τα ΜΜΕ περάσατε ένα μήνυμα στον κόσμο ένα μήνυμα ότι όλα τα εμβόλια έχουν κάποιο πρόβλημα, κάτι που είναι ανασταλτικός παράγοντας. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα από τον εμβολιασμό”.

Σε επίπεδο του δήμου Ναυπακτίας αναμένουμε τις παρεμβάσεις των τοπικών φορέων και περισσότερο του δημάρχου Βασίλη Γκίζα.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *