Αναζήτηση

Η μαγεία που... μαγεύει

Ενημερώθηκε: 18 Οκτ 2019

Νίκος Δημητρόπουλος: Άνω Χώρα, ένας τόπος διαχρονικά καστανότοπος.


Sold out αναμένεται το Σαββατοκύριακο στην Αποδοτία. Το "ελβετικό" θέρετρο φορά τα γιορτινά του και είναι πανέτοιμο για τη μεγάλη γιορτή του κάστανου.

Ο Οκτώβρης επιφυλάσσει για τη Ναυπακτία μία ακόμα κοσμοσυρροή, αυτή τη φορά στην Άνω Χώρα.

Άνω Χώρα και κάστανο, δύο έννοιες που τις ταυτίζει το μακρινό παρελθόν και σήμερα τις ενώνει η γλυκιά ανάμνηση.

Ο Νίκος Δημητρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο μας, ο πλέον αρμόδιος να μας καταθέσει το διαχρονικό οδοιπορικό που σχετίζει αυτό το αρχοντοχώρι με το κάστανο.

"Η Άνω Χώρα Ναυπακτίας ήταν και είναι γνωστός καστανότοπος.

Παλαιότερα οι κάτοικοι του Χωριού και για τις ανάγκες τους αντάλλαζαν τα κάστανα με άλλα προϊόντα, σιτάρι, κλπ., εξ ού και το κ α σ τ α ν ο λ ό γ ο ι που τους αποκαλούσαν.

Το 1999 ο Σύλλογος Ανωχωριτών σκέφτηκε μια γιορτή με επίκεντρο το κάστανο, θεωρώντας ότι είναι μία καλή ευκαιρία να συναντηθούν μετά το καλοκαίρι.

Τη χρονιά αυτή οργάνωσαν την πρώτη γιορτή κάστανου και τσίπουρου στην Άνω Χώρα βασισμένη στον εθελοντισμό, όπως συνεχίζεται έως σήμερα.

Κατόπιν, τη γιορτή την αγκάλιασε ο κόσμος και έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα και από κάθε άκρη φτάνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Φέτος λοιπόν η γιορτή κλείνει εικοσαετία και αναμένεται να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία, όπως κάθε χρόνο. Σάββατο λοιπόν 19 Οκτωβρίου όλοι στην γιορτή κάστανου και τσίπουρου στην Άνω Χώρα με δωρεάν εδέσματα τσίπουρο και κάστανα που ετοιμάζουν με κέφι και μεράκι οι γυναίκες και οι άντρες του χωριού και με μουσική να διασκεδάσουμε όλοι"!

262 προβολές0 σχόλια