Αναζήτηση

Η π ρ ο σ β ο λ ή της πόλης...

Τα Ι ε ρ ά και τα Ό σ ι α!!!

Περί αυτού πρόκειται.


Ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους δούλεψε σκληρά ολόκληρη τη ζωή του στην ξενιτειά και τον ιδρώτα του τον έφερε εδώ, στα πάτρια εδάφη, την πόλη της καρδιάς του, τον Έπαχτο.

Μεγάλο κομμάτι της σημερινής ταυτότητας της πόλης οφείλεται σ' αυτόν.

Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου στην πόλη αντικρίζεις το αποτύπωμα

"Π α π α χ α ρ α λ ά μ π ο υ ς"!!!

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με τεράστια ηθική διάσταση και αφορά την "τελευταία" του κατοικία, το μνημείο του.

Η κατάσταση του τάφου του Μεγάλου Ευεργέτη αντανακλά την ανταπόδοση της πόλης στον άνθρωπο που ανάλωσε τη ζωή του για να της προσφέρει ολόκληρο το "ε ί ν α ι" του.


Όλα ξεκίνησαν το 2002. Ο αείμνηστος Ιωάννης Ξύκης αιτείται την παραχώρηση τάφου "πλησίον των τάφων των ευεργετών του δήμου".

Οι τότε άρχοντες ερμήνευσαν το"πλησίον" ως "έμπροσθεν" με αποτέλεσμα ο τάφος του δωρητή Ιωάννη Ξύκη να τοποθετηθεί έμπροσθεν του Παπαχαραλάμπους και να τον επισκιάσει.

Αυτό που αντικρίζει κάθε πολίτης που επισκέπτεται το νεκροταφείο του Αγίου Στεφάνου αποτελεί π ρ ο σ β ο λ ή για το Μεγάλο Ευεργέτη.

Η κατάσταση του μνημείου

"προσβάλλει το Μεγάλο Ευεργέτη της πόλης μας"

"πρέπει με όλους τους τρόπους να αποδοθεί ο αρμόζων σεβασμός μας προς το Μεγάλο Εθνικό Ευεργέτη"

"το Ίδρυμα Δημ. και Βασ. Παπαχαραλάμπους έπραξε το καθήκον του και δεν έχει ευθύνη για τη μείωση ή προσβολή του Μεγάλου Ευεργέτου της Πόλεως"


είναι μερικές από τις κραυγές αγωνίας και διαμαρτυρίας του Προέδρου του Ιδρύματος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιεροθέου προς τους δημοτικούς μας άρχοντες.


Κύριε Δήμαρχε

Απευθυνόμαστε σε Σας.

Οφείλετε να πάρετε την πρωτοβουλία προκειμένου να αρθεί αυτή η π ρ ο σ β ο λ ή προς το Μεγάλο Ευεργέτη που αποτελεί και π ρ ο σ β ο λ ή για κάθε πολίτη αυτής της πόλης.


276 προβολές0 σχόλια