Αναζήτηση

Η χαρά και η ευτυχία δε βρίσκονται πάντα στα πλούτη...

Ήταν 23 Ιανουαρίου 1973- σαν σήμερα- έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Ωνάσης, γιος του βαθύπλουτου Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού. Μοναχογιός και Διάδοχος. Όμως η μοίρα, του έπαιξε το πιο άσχημο παιχνίδι.Χάθηκε πρόωρα-στα 25 του χρόνια- όταν έπεσε το αεροπλάνο, που ο ίδιος πιλοτάριζε, λίγο μετά την απογείωσή του.


Γράφει ο Γιώργος Κατσάνος

Τότε μίλησαν για εγκληματική ενέργεια. Υποψιάστηκαν τη ΣΙΑ, αντίπαλα οικονομικά συμφέροντα, εργαζόμενους στην Ολυμπιακή, το καθεστώς των Συνταγματαρχών κ.ά.

Επικηρύχθηκε με 1 εκατ. δολάρια. Δε βρέθηκαν ένοχοι. Θεός ξέρει τι έγινε...

Μεγάλος θρήνος στην οικογένεια!

Τάφηκε στο Σκορπιό. Εκεί ενταφιάστηκε ύστερα από 2 χρόνια, ο Αριστοτέλης Ωνάσης και μετά η Χριστίνα. Στη μνήμη του Αλέξανδρου ιδρύθηκε Ίδρυμα "Αλέξανδρος Ωνάσης", που χρηματοδοτεί υποτροφίες και έργα κοινωφελή.

Πολυτάραχο το οικογενειακό περιβάλλον: γάμοι, έρωτες, διαζύγια, ταραγμένες σχέσεις. Συνήθως, όταν ευημερούν τα οικονομικά, χάνονται άλλες αξίες. Χάθηκε σύντομα η δυναστεία Ωνάση μέσα στα πλούτη, αλλά χωρίς ευτυχία. Εκεί που το νησί ήταν ιδιοκτησία ενός μεγιστάνα, είναι τώρα ο τουριστικός προορισμός άλλων μεγιστάνων.

Η χαρά και η ευτυχία δε βρίσκονται πάντα στα πλούτη.

25 προβολές0 σχόλια