Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Η ώρα των σχολείων. Κρίσιμη παράμετρος η απολύμανση και καθαριότητα

Ο καθαρισμός και η απολύμανση των σχολικών εγκαταστάσεων είναι μια κρίσιμη παράμετρος της διαδικασίας επανέναρξης των μαθημάτων. Από τον ΕΟΔΥ έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες για τα υλικά καθαριότητας, ενώ αυστηρές προδιαγραφές για τις απολυμάνσεις έχει θεσπίσει ο ΕΟΦ.


Ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία εξέλιξης της πανδημίας COVID-19 κρίνεται η επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία, της Γ΄ Λυκείου από τη Δευτέρα 11 Μαΐου και των υπολοίπων τάξεων λυκείου και γυμνασίου από τη 18η Μαΐου.


Από το υπουργείο Παιδείας έχει καθοριστεί ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των μαθητών μέσα στην αίθουσα το 1,5 μέτρο, ενώ ο συνολικός αριθμός δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15 άτομα. Γι’ αυτό θα υπάρξουν εκ

περιτροπής διδασκαλία, διαφορετικά διαλείμματα, ενώ δίνεται έμφαση στον φυσικό εξαερισμό των αιθουσών.


Στο δήμο Ναυπακτίας σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απολύμανσης και καθαρισμού των χώρων που θα υποδεχθούν από την επόμενη Δευτέρα τους μαθητές της Γ' Λυκείου.


Σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Τσουκαλά, μας διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του δήμου εργάζονται εντατικά προκειμένου τα σχολεία να παραδοθούν έγκαιρα για λειτουργία και τα πάντα εκτελούνται σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί από το υπουργείο.

Το επιπλέον προσωπικό που απαιτείται απο τις αυξημένες απαιτήσεις καθαριότητας των χώρων αυτών καλύπτονται από εσωτερικές μετακινήσεις.

15 προβολές0 σχόλια
  • Facebook - White Circle