Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Ιανουάριο ξεκινά ο εμβολιασμός

Δύο εκατομμύρια πολίτες τον πρώτο μήνα


Ως τις 20 Δεκεμβρίου η χώρα θα είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τα εμβόλια κατά του πανδημικού ιού και στη συνέχεια θα περιμένει την έγκρισή τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Η έναρξη του εμβολιασμού αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στα μέσα Ιανουαρίου, καθώς η έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech έχει προγραμματιστεί ως τις 29 Δεκεμβρίου και της Moderna ως τις 12 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας προτεραιότητα θα δοθεί στους υγειονομικούς και στις κλειστές δομές όπου διαμένουν ηλικιωμένοι και μετανάστες, καθώς και στις φυλακές. Οι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν στις δομές υγείας της χώρας, ενώ για τις κλειστές δομές ο εμβολιασμός θα γίνει μέσω των ΤΟΜΥ.


Να σημειωθεί ότι θα λειτουργήσουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα. Από αυτά, τα 245 βρίσκονται στην 1η ΥΠΕ Αττικής, τα 135 στην 2η ΥΠΕ - Πειραιώς και Αιγαίου, τα 123 στην 3η ΥΠΕ - Θεσσαλονίκης, τα 129 στην 4η ΥΠΕ - Μακεδονίας και Θράκης, τα 144 στην 5η ΥΠΕ - Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τα 176 στην 6η ΥΠΕ - Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και τα 66 στην 7η ΥΠΕ - Κρήτης.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει την παραλαβή 25 εκ. δόσεων, και προγραμματίζεται ο εμβολιασμός 2,1 εκ. ατόμων κάθε μήνα, με ρυθμό εμβολιασμού περίπου 10 λεπτών κατ΄ άτομο.


Σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας σημείωσε τις προάλλες ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού είτε μέσω sms, είτε διαδικτυακά, είτε μέσω τηλεφώνου»

29 προβολές0 σχόλια
  • Facebook - White Circle