Αναζήτηση

Ιερωνύμος Δελημάρης: ο κυματοθραύστης των διωκτικών ενεργειών σε βάρος της μονής

'Οταν "φεύγει" μια προσωπικότητα του διαμετρήματος Ιερώνυμου Δελημάρη θα περίμενε

κάποιος ότι το δημοτικό συμβούλιο θα εξέφραζε τουλάχιστον ένα απλό

"Σ υ λ λ υ π η τ ή ρ ι α".


Δεν συνέβη!

Ωστόσο δεν πτοήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δημητρόπουλος που με παρέμβασή του επεσήμανε:

"Σχετικά με την θλίψη που προκάλεσε στην Ναυπακτία η κοίμηση του πατρός Ιερωνύμου Δελημάρη θέλω να πω ότι, υπήρξε μεγάλη θρησκευτική μορφή του τόπου μας, ο πλέον μετριοπαθής μοναχός, ιερωμένος και άνθρωπος με τεράστια πνευματικότητα, κύρος και αγάπη στην κοινωνία.

Ήταν ο κυματοθραύστης των διωκτικών ενεργειών σε βάρος της μονής, τις οποίες υπέμενε με θαυμαστή καρτερικότητα λόγω του ότι ήταν και ο οικονομικός διαχειριστής της. Διαχειρίστηκε με άψογο τρόπο και το τελευταίο ευρώ και το καταπληκτικό για εμένα ήταν η πλήρης αποτύπωσή τους στα βιβλία που απαιτεί ο νόμος, ώστε τόσες ελεγκτικές υπηρεσίες να μην βρουν ψεγάδι.

Παρά ταύτα δεν κατηγόρησε ποτέ κανέναν και πάντα ήταν με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο, κρατάω αυτό το χαμόγελο και πιστεύω ότι είναι μεταξύ των Αγίων. Βιάστηκε βέβαια λίγο να φύγει από κοντά μας γιατί η παρουσία του ήταν καταλυτική και μπορούσε πολλά να προσφέρει.

Τον ευχαριστούμε, από τα παιδικά μας χρόνια ακόμα, που τόσα μας προσέφερε.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του, στη μοναστική κοινότητα, αλλά κυρίως σε όλα τα πνευματικά του τέκνα που τόσο πολύ βοήθησε και κατεύθυνε στη ζωή τους και έσωσε ανθρώπους και οικογένειες ας είναι αιώνια η μνήμη του".


Την παρέμβαση του Νίκου Δημητρόπουλου επικρότησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σωκράτης Παπαβασιλείου και Σπύρος Τσέλιος.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η σιωπηρή στάση του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα.


736 προβολές0 σχόλια