Ινδία: Αιχμαλωτίστηκε ο ελέφαντας που ευθύνεται για τον θάνατο έξι ανθρώπων

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή το 2017, η Ινδία έχει σχεδόν 30.000 άγριους ελέφαντες – περίπου το 60% της Ασιατικής ηπείρου

Ινδία: Αιχμαλωτίστηκε ο ελέφαντας που ευθύνεται για τον θάνατο έξι ανθρώπων

Οι αρχές της Ινδίας αναισθητοποίησαν και μετεγκατέστησαν έναν άγριο ελέφαντα που σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ο αρσενικός ελέφαντας – που ονομάστηκε Arikomban (κυνηγός ρυζιού), ήταν διαβόητος για τις επιδρομές του σε καταστήματα για ρύζι και δημητριακά στο νότιο κρατίδιο της Κεράλα.

Το Σάββατο (29 Απριλίου), μια ομάδα 150 δασικών υπαλλήλων έπιασε τον ελέφαντα μετά από πέντε βολές με ηρεμιστικό, ανέφερε η εφημερίδα Indian Express. Στη συνέχεια του τοποθετήθηκε κολάρο GPS και μεταφέρθηκε σε καταφύγιο άγριας ζωής.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι υπάλληλοι προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν τον ελέφαντα, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 30 ετών.

Ο Arikomban είχε χτυπηθεί με βολές ηρεμιστικού το 2017, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει.

Οι περιβαλλοντολόγοι κατηγορούν την ταχεία επέκταση των ανθρώπινων οικισμών γύρω από τα δάση και τους βασικούς διαδρόμους άγριας ζωής για την αύξηση των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων και ζώων σε μέρη της Ινδίας.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή το 2017, η Ινδία έχει σχεδόν 30.000 άγριους ελέφαντες – περίπου το 60% της Ασιατικής ηπείρου.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *