Ιστορίες εγκλεισμού

Τεχνουργείον 20 και 27 Μαρτίου

Τι κοινό έχουν το «Υπόγειο» του Ντοστογιέφσκυ, το «1984» του Όργουελ, το «Κεκλεισμένων των θυρών» του Ζ.Π.Σαρτρ, το «Μίλα μου σαν τη βροχή» του Τ.Ουίλλιαμς και το «Κραυγές και ψίθυροι» του Μπέργκμαν; Σε όλα αυτά τα λογοτεχνικά και θεατρικά έργα ο ήρωας βιώνει κάποιας μορφής εγκλεισμό. Η αναλογία με τη σημερινή κατάσταση της καραντίνας λόγω covid είναι προφανής!

Μελετώντας αυτά και άλλα σχετικά κείμενα, η θεατρική ομάδα του «Τεχνουργείου» μέσα από μια σειρά θεατρικών αυτοσχεδιασμών και χρησιμοποιώντας τα προσωπικά βιώματα του καθενός μας, δημιούργησε αυτή την παράσταση. Την όλη σύνθεση ήρθε να συμπληρώσει η επιλογή των μουσικών κομματιών που παίζονται ζωντανά στη σκηνή και φωτίζουν περισσότερο το θέμα μας.

Έχοντας συναίσθηση του κοινωνικού μας ρόλου, πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε με αυτή τη δημιουργία σε έναν ζωτικής σημασίας κοινωνικό διάλογο πάνω στο φαινόμενο του αυτοεγκλεισμού, το οποίο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στις μέρες μας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Σιούντας
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Παναγιώτης Κερασιάς, Γιάννης Μυλωνόπουλος
ΠΑΙΖΟΥΝ: Νατάσα Αποστολοπούλου, Ελένη Δημητρέλλου, Σάντυ Ζαρνομήτρου, Ευγενία Θεοτοκάτου, Δήμητρα Καραχασάνη, Μελία Σγουρίδου, Θάλεια Τσούλια και Νάσια Τσούμαρη. Στον πρόλογο η Ιουλία Γαρίνη.
Τη ζωντανή μουσική ερμηνεύουν οι:
ΦΩΝΗ: Ιουλία Γαρίνη
ΚΙΘΑΡΑ Α: Γιώργος Σύψας
ΚΙΘΑΡΑ Β: Παναγιώτης Κερασιάς
ΣΑΞΟΦΩΝΟ: Ελένη Χασαπογιάννη
ΦΛΑΟΥΤΟ: Δημήτρης Σιούντας
είσοδος: 5€
διάρκεια 50 λεπτά

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θαυμαστής και φίλος της Ναυπάκτου!

Την πόλη μας επισκέπτεται συχνά ο Γιώργος Βέης, μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, λογοτέχνης-ποιητής-πεζογράφος-πολυβραβευμένος. Ποιήματά […]