Αναζήτηση

Κάθε μέρα και νέο ρεκόρ!

Η αγωνία μπροστά στα 284 νέα κρούσματα

Tετραπλασιασμός των κρουσμάτων από τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα. Από 75 στα 284. Επταπλασιασμός νοσούντων στην Αττική. Από 19 στα 141 τα κρούσματα. Αύξηση επίσης του εφησυχασμού, της διασποράς της ψευδαίσθησης ότι “ξεμπερδέψαμε” μετά την επιτυχή διαχείριση κατά την περίοδο της καραντίνας και της συνωμοσιολογίας ότι οι μάσκες είναι περιττές.

Τις τελευταίες 20 μέρες, ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται τα κρούσματα του πανδημικού ιού στη χώρα μας είναι τετραπλάσιος μέχρι και επταπλάσιος. Η κατάσταση που δημιουργείται στην προσπάθεια ελέγχου της νόσου είναι εκρηκτική. Από τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων τετραπλασιάστηκε, αφού από 75 κρούσματα στις 2 Αυγούστου, αυξήθηκαν στα 284, ενώ στην Αττική, τα 19 κρούσματα επταπλασιάστηκαν σε 141.

Ο ιός εξαπλώνεται με εκθετικούς ρυθμούς, εξαιτίας του εφησυχασμού από την επιτυχία στη διαχείριση της πρώτης φάσης

με την καραντίνα, που οδήγησε στην εντύπωση ότι "ξεμπερδέψαμε". Ταυτόχρονα, η διασπορά από ασυμπτωματικούς φορείς σε συνδυασμό με την συνωμοσιολογία ότι οι μάσκες είναι περιττές, συνέβαλαν με τη σειρά τους στην ανεξέλεγκτη μετάδοση.

Οι επιστήμονες δεν σταματούν να επισημαίνουν την κρισιμότητα της κατάστασης, ιδίως ενόψει Σεπτεμβρίου, όπου με τη λήξη των καλοκαιρινών αδειών θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα, με την επιστροφή στη δουλειά και στο σχολείο και τους αναπόφευκτους συγχρωτισμούς που συνεπάγονται.

73 προβολές0 σχόλια