«Κάτω τα χέρια απ’ τα κορίτσια» το μήνυμα μοτο-πορείας που ξεκίνησε από το Αγρίνιο

Από το Αγρίνιο ξεκίνησε η μοτο-πορεία κατά της βίας σε βάρος των γυναικών που θα καταλήξει στην Πάτρα, έχοντας ως ενδιάμεσους σταθμούς το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο και το Αίγιο.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κήρυξε την έναρξη της πορείας στην πλατεία Παναγοπούλου.
Μάλιστα πόζαρε και ο ίδιος πάνω σε μηχανή μεγάλου κυβισμού σε φωτογραφία που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα.

Μοτοσυκλετιστές από τις λέσχες Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών διοργανώνουν την πορεία προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμα κατά της βίας και της κακοποίησης. Την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος εκπροσώπησε η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Αμαλία Βούλγαρη.

Σε κάθε πόλη προβλέπεται συνάντηση με τον οικείο Δήμαρχο, προκειμένου να του προταθεί προς υπογραφή η διακήρυξη «YOU TOO – Δεσμεύσου τώρα!» της πλατφόρμας «Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ», η οποία έχει συσταθεί για τα δικαιώματα της γυναίκας στη Δυτική Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της πορείας έχει ως εξής:

09.00 Συγκέντρωση όλων των μοτοσικλετιστικών λεσχών που θα συμμετέχουν, στο Αγρίνιο στην Πλατεία Παναγοπούλου.

10.45 Άφιξη στο Μεσολόγγι. Είσοδος από τον κόμβο της Αγριλιάς, και στην συνέχεια είσοδος στην πόλη από την Πύλη. Συγκέντρωση μπροστά από τον Κήπο των Ηρώων. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο

11.30 Αναχώρηση με κατεύθυνση τη Ναύπακτο μέσω της οδού Ναυπάκτου. Θα χρησιμοποιηθεί η παλιά εθνική οδός και η παράκαμψη μέσω της Ιόνιας, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Ευήνου

12.30 Άφιξη στη Ναύπακτο και συγκέντρωση στην παραλία Ψανής στο ύψος του Φλοίσβου. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα

13.15 Αναχώρηση. Κατεύθυνση προς λιμάνι Ναυπάκτου και στην συνέχεια στροφή από Αγία Παρασκευή προς λιμάνι και στην συνέχεια προς Αντίρριο για συντεταγμένη διέλευση από τη Γέφυρα με συνοδεία Τροχαίας.

15.00 Άφιξη στο Αίγιο. Είσοδος από Ζωοδόχου Πηγής και συγκέντρωση στην παραλία Αιγίου στο Φάρο (παλιό λιμάνι). Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο.

15.45 Αναχώρηση. Έξοδος από πλακόστρωτο (Τεμπελόραχη), συνέχεια Μητροπόλεως στα φανάρια δεξιά προς Πάτρα.

17.00 Άφιξη στην Πάτρα. Είσοδος από Αγίας Σοφίας κυκλικά αριστερά στον κόμβο προς Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος και συγκέντρωση στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α΄. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Συμμετέχουν:

  • Λέσχη Μοτοσικλέτας Αγρινίου
  • Μοτοσικλετική Λέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
  • Μοτοσικλετική Λέσχη Ναυπάκτου
  • Παναιγειάλεια Αθλητική Λέσχη Μοτοσικλετιστών Αιγίου
  • Αχαϊκή Λέσχη Μοτοσικλέτας Πάτρας
  • Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Πάτρας
  • Λέσχη Κλασσικής Μοτοσικλέτας Πάτρας
  • Vespa Club Patras
Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *