Αναζήτηση
  • Lepantoporto

«Καζάνι» του κορονοϊού τα Βαλκάνια

Κρούσματα που φτάνουν μέχρι και τα 250 την ημέρα, συστήματα υγείας που δεν αντέχουν, μέτρα τα οποία δεν αρκούν, συνθέτουν ένα υγειονομικό καζάνι που βράζει στα Βαλκάνια και αποτελούν ιδανική συνταγή για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας στην γειτονιά μας, προτού καν τελειώσει το πρώτο. Στη Σερβία συζητούν για lockdown στο Βελιγράδι, ενώ επανέρχονται μέτρα σε αρκετές πόλεις, το Κόσοβο βρίσκεται στο όριο της επιλογής ποιος ασθενής θα

νοσηλευθεί και ποιος όχι, ενώ στο Μαυροβούνιο παρ’ ότι προ μηνός τα κρούσματα είχαν μηδενίσει, τώρα επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια.

Στην Αλβανία και παρ’ ότι τα κρούσματα αυξάνονται, μόλις τρία νοσοκομεία λειτουργούν για την περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό, ενώ η Κροατία, παρ’ ότι και εκεί καταγράφεται αύξηση στα κρούσματα, εντούτοις δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προκειμένου να μην «δυναμιτίσει» το άνοιγμα στον τουρισμό.

Δείγμα της ευρύτερης ανησυχίας που επικρατεί στην Ευρώπη είναι η έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για τα δυτικά Βαλκάνια, περιλαμβάνοντας τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και το Κόσοβο.

50 προβολές0 σχόλια