Αναζήτηση

Καλημέρα σας κύριε Δήμαρχε

Ο Ντοστογιέφσκι... το ντέρτι... και τα κοψίδια...


Κύριε Δήμαρχε

Το πολιτιστικό διήμερο που έζησε η πόλη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με την παρουσίαση θεατρικών δρώμενων του διάσημου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι αφήνουν ένα ανεξίτηλο ποιοτικό αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα.

Αρμόζουν σε σας και όλους τους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας τα δημόσια συγχαρητήρια.

Το γεγονός αυτό εκλαμβάνεται σαν η απαρχή αλλαγής του τρόπου αντιμετώπισης γενικότερα των εκδηλώσεων που ο δήμος πρωταγωνιστεί και χρηματοδοτεί.

Αναφερόμαστε φυσικά στο ετήσιο πολιτιστικό καλεντάρι που ο δήμος προγραμματίζει και υλοποιεί.


Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η πολιτική σκοπιμότητα, κυρίως, οδήγησε το δήμο να χρηματοδοτεί δράσεις που το αποτέλεσμά τους δεν προσέθετε κάποια υπεραξία στην πολιτιστική, αναπτυξιακή, ιστορική διάσταση.

Το εμφανές αποτύπωμα ήταν κυρίως ντέρτι και κοψίδια και κίνητρο το πολιτικό όφελος. Μέχρι και γιορτή της προβατίνας επινοήθηκε για το σκοπό αυτό.

Επί του πεδίου όμως αποδείχθηκε ότι δεν επιτεύχθηκε ούτε καν το κίνητρο. Με τέτοιες πολιτικές τριάντα χρόνια τώρα οι δημότες αλλάζουν τις δημοτικές αρχές σαν τα πουκάμισα.


Αποτελεί μονοσήμαντη επιλογή η αναπροσαρμογή των δράσεων που αφορούν την πολιτιστική παρέμβαση. Ο δήμος οφείλει να χρηματοδοτεί μόνον εκδηλώσεις που παράγουν υπεραξία και έτερον ουδέν.

Είναι και θέμα σεβασμού του πορτοφολιού των πολιτών.


Αναμένουμε το πολιτιστικό καλεντάρι του επόμενου έτους για να κρίνουμε!

Χρόνια πολλά σε όλους

Η συντακτική ομάδα του Lepantoporto.

178 προβολές0 σχόλια