Αναζήτηση

Καλημέρα σας κύριε Δήμαρχε!

Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη


Κύριε Δήμαρχε

Έχει περάσει αρκετός καιρός που δεν σας απευθύνουμε την Κ α λ η μ έ ρ α μας και ο λόγος προφανής, σεβαστήκαμε τη δυσκολία των ημερών που αντιμετωπίζατε λόγω της πανδημίας.


Θα σας απασχολήσουμε με ένα θέμα που δεν άπτεται μεν των θεσμικών σας υποχρεώσεων, αλλά δεν έχουμε άλλη διέξοδο, εφαρμόζουμε αυτό που λέει ο λαός μας "τα παράπονά σας στον δήμαρχο...".

Αφορά τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου που μετά την χθεσινή συνεδρίαση δεν αφήνει πλέον κάποια περιθώρια ανοχής στην κριτική μας.

Κατ' αρχήν γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας κανονισμός λειτουργίας που μεταξύ των άλλων λέει κάποια απλά και αυτονόητα πράγματα.


1. ένα θέμα προ ημερήσιας διάταξης δεν προβλέπει ότι μπορεί να συζητείται επί τέσσερις ώρες μεταξύ κάποιων ατόμων που επαναλαμβάνουν τα ίδια ανούσια πράγματα και πολύ περισσότερο όταν το ίδιο θέμα συζητήθηκε πάλι προ δύο μηνών, πάλι επί τέσσερις ώρες μεταξύ των ίδιων ατόμων με το ίδιο ρεπερτόριο. Υπάρχουν άλλοι χώροι που μπορεί να γίνεται η εκτόνωση και σίγουρα όχι το δημοτικό συμβούλιο.


2. Ένα θέμα που τίθεται σε ψηφοφορία για λήψη Απόφασης οφείλει να πληρεί τους όρους που έχει θέσει η συντεταγμένη πολιτεία.

Συγκεκριμμένα, τέθηκε σε ψηφοφορία χθες το εξής θέμα:


Να επιβάλουμε στον εργολάβο της Ανάπλασης να ολοκληρώσει 30 μέτρα πλακόστρωσης, να μαζευτούμε εκεί μετά σε λαϊκή συνέλευση και εφόσον το εγκρίνουμε να επιτρέψουμε τη συνέχιση του έργου.


Κύριε δήμαρχε, τη βοήθειά σας ή αν δεν μπορειτε εσείς ζητώ τη "βοήθεια κοινού"!

Άκουσα καλά;

Μήπως ονειρεύομαι, κάποιος να με τσιμπήσει να διαπιστώσω ότι είμαι ξύπνιος;

Τελικά είμαι αυτός που τα γνωρίζω όλα και δεν το γνώριζα;


Αρκετά τα αστεία. Ζούμε σε συντεταγμένη πολιτεία με κανόνες και δεν νομιμοποιείται ο καθένας να παίζει "κλωτσοσκούφι" με τους θεσμούς. Αρκετά.


Οσον αφορά κύριε Δήμαρχε το δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου και τον "εμετό" που εκτοξεύθηκε δεν τιμά κανένα και δεν θα αναφερθώ.


Καλημέρα σας150 προβολές1 σχόλιο