Αναζήτηση

Καταφύγιο δεκαεπτά βαρκών....

Σχόλιο-Nikos Limaniotis


Η παραλία της Ψανής, στο εμπορικό της τουλάχιστον κομμάτι, είναι πνιγμένη στα τεντόπανα, τις πέργκολες, τα πολυαιθυλένια και τα ελέκτρικ φωσφοριζέ λαμπιόνια.

Έτσι που πάει το πράγμα, δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον, η παραλία να θυμίζει ένα τεράστιο Γιουρτ. Αισθητικά θα έλεγα ότι θυμίζει Βαλκάνιας όψης τοπίο, τύπου Σωζόπολης, Μαμαίας, Μαύρης θάλασσας εν γένει.

Αυτός είναι ο λόγος που τουριστικά δε νομίζω ότι έχει να προσφέρει πολλά. Οι ξένοι επισκέπτες της θα παραμείνουν οι γνωστοί δίτροχοι εντουράδες του Σ/Κ, οι παραθεριστές εξ Αθηνών, οι συνήθεις Ελληνοαμερικάνοι μετανάστες και τίποτα ξεχασμένοι Βαλκάνιοι του "κοινωνικού τουρισμού".


Πιστεύω ότι η ελπίδα για την όποια αλλαγή του σκηνικού μπορεί να προέλθει μόνον από την αξιοποίηση των δύο ακραίων παραλιακών της σημείων (πλαζ, νεροτσουλήθρες).


Ειδικά το σημείο δίπλα στη Βαριά, εκεί που παλιά βρίσκονταν οι νεροτσουλήθρες, το οποίο - επιπλέον - συμβαίνει να είναι και δημοτική ιδιοκτησία, θα πρέπει να το σεβαστούμε ιδιαίτερα. Μην αρχίσουμε να ρίχνουνε τίποτα κοτρώνια στη θάλασσα για να κατασκευάσουμε κάνα υπήνεμο λιμανάκι τύπου Γλύφας, όπου θα παρκάρουν καμία δεκαπενταριά βαρκούλες.


Γιατί πέρισυ κάτι τέτοιο είχαμε καταλάβει. Θα είναι πραγματικά κρίμα. Εδώ και πολλά χρόνια περιμένουμε ως μάννα εξ ουρανού να εμφανιστούν τίποτα επενδυτές στη Ναύπακτο. Έχουμε πολλά τέτοια σημεία να τους προτείνουμε;

Υ.Γ Προσπαθώ να καταλάβω, για ποιό λόγο εγκαταλείφθηκε το (απείρως καλύτερο) σημείο που είχε επιλέξει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει λογική εξήγηση.

207 προβολές1 σχόλιο