Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Κλιματική αλλαγή   Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Δυτική Ελλάδα

Ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της μελέτης για την αναμενόμενη μεταβολή του κλίματος, η οποία εκπονήθηκε στο πλαίσιο της κατάρτισης του περιφερειακού σχεδίου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μελέτη το κλίμα στη Δυτική Ελλάδα αναμένεται να είναι τις επόμενες δεκαετίες πιο θερμό και πιο ξηρό, με σημαντική μείωση των βροχοπτώσεων και των χιονοπτώσεων. Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθεί η συχνότητα εμφάνισης ακραίων φαινομένων, όπως για παράδειγμα ξηρασία, πλημμύρες και καύσωνες, ενώ θεωρείται πιθανή η άνοδος της στάθμης της θάλασσας.

Τροπικές νύχτες Στο μεταξύ, ακόμα μεγαλύτερη αναμένεται να είναι τις επόμενες δεκαετίες η αύξηση του αριθμού των τροπικών νυχτών, όπου δηλαδή η θερμοκρασία θα είναι άνω των 20 βαθμών Κελσίου. Επίσης, οι μεταβολές της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με μεταβολές στην υγρασία, θα επηρεάσουν τον αριθμό ημερών του έτους στις οποίες θα υπάρχει μεγάλη δυσφορία για τον πληθυσμό.

41 προβολές
  • Facebook - White Circle