Κοινωνική Προσφορά και Εθελοντισμός: «Ο άνθρωπος που τα έκανε πράξη»

Σε μία εποχή όπου το ατομικό συμφέρον επικρατεί του συλλογικού, το προσωπικό όφελος είναι πάνω από το κοινωνικό, μία μεγάλη πανανθρώπινη αξία, ο ε θ ε λ ο ν τ ι σ μ ό ς, έρχεται να δώσει στον ατομικισμό κοινωνική ελπίδα. Η κοινωνική αλληλεγγύη, η αγάπη προς το συνάνθρωπο δίνουν νόημα στη ζωή του καθενός.

Ο ε θ ε λ ο ν τ ι σ μ ό ς μαζί με τους παραδοσιακούς χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οφείλει να συνυπάρχει πέρα και πάνω από προσωπικές ιδεοληψίες και οφέλη και καλείται ως στολίδι να επιτελέσει μία πολύ σημαντική κοινωνική αποστολή. Όμως για το σκοπό αυτό χρειάζονται άνθρωποι με όραμα, μεράκι, ευσυνειδησία, αρχοντιά, εργατικότητα αλλά προπαντός εντιμότητα.

Από το έτος 1987 που δημιουργήθηκε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ναυπάκτου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» όλα τα παραπάνω ενσαρκώθηκαν σ’ ένα πρόσωπο που μέχρι το τέλος του 2021 υπήρξε αδιαλείπτως πρόεδρος του συλλόγου μας έχοντας στο πλευρό του εκατοντάδες αιμοδότες, που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν το σύλλογο. Αυτό το τεράστιο έργο που υπάρχει στην πόλη μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή οφείλεται σ’ αυτόν και στα υπόλοιπα άξια στελέχη που υπηρέτησαν το σύλλογο από θέσεις στο Δ.Σ..

Το νέο Δ.Σ. αισθάνεται βαθιά και ειλικρινή ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του επίτιμου προέδρου μας Κον Θεοδωρόπουλο Αθανάσιο και του ευχόμαστε το υπόλοιπο της ζωής του να είναι ειρηνικό. Του υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις παρακαταθήκες που αυτός έθεσε.

Κύριε Θανάση σ’ ευχαριστούμε.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *