Αναζήτηση

Κορωνοψεκασμένα γκρουπούσκουλα...

Γκρουπούσκουλα απ' τα αζήτητα, θρησκόληπτοι αρνητές στο όνομα της πίστης του Χριστού και της πατρίδας, ιμιτασιόν Τραμπολιμπερτάριανς, "λοιμωξιολόγοι" της γνωστής ειδικότητας "Πετράκος", ΑριστεροΔεξιοί αντιγκλόμπαλ του πληκτρολόγιου, καμμένοι πρώην ΑΝΕΛίτες, "Βουκεφάλες" των Μακεδονικών συλλαλητηρίων, ουγκ Χρυσαυγίτες, ακροαριστερές μικροσυλλογικότητες, ακροδεξιές μικροσυλλογικότητες, αναγνώστες του Μακελειού και της ελεύθερης ώρας, ναρκισσευόμενα ψώνια του Φ/Β, ψηφοφόροι του φαιδρού πολιτικάντη με τα μαντζούνια και τις κεραλοιφές.

Γράφει ο Nikos Limaniotis


Κάπως έτσι περιγράφονται ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ απο εκεινους που πήραν μέρος στα χτεσινά συλλαλητήρια (γενικώς, γραφικοί και ακίνδυνοι).

Το πρόβλημα όμως δεν είναι οι συγκεκριμένοι "γραφικοί". Το πρόβλημα είναι ότι μια νέα κοινωνική και πολιτική γεωγραφία φαίνεται να δημιουργείται.

Ένας πολιτισμικός και γεωγραφικός διαχωρισμός με έντονα σημάδια ταξικότητας που προσώρας εκφράζεται μόνο μέσα από τη διαφορετική στάση των κοινωνικών ομάδων στο θέμα του εμβολιασμού, αλλά, στο μέλλον, δεν αποκλείεται να δυναμιτίσει τις παραδοσιακές πολιτικές εκπροσωπήσεις.

Στη δυτική Αττική, παραδείγματος χάριν, το ποσοστό των εμβολιασμένων με μια δόση είναι 21% και των εμβολιασμένων με δύο 16% . (Στη ανατολική Αττική, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 21% και 15%, στον Πειραιά 29%-21%, και στο κέντρο 40%). Στα βόρεια προάστια - Κηφισιά, Εκάλη - η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική με το ποσοστό της μίας δόσης να έχει διαμορφωθεί στο 82% και των δυο στο 60%!!

Ανάλογα ποσοστά διαφοροποίησης μεταξύ "αστικών" και "περιφερειακών" περιοχών απαντώνται σε πολλές περιοχές της χώρας Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί πλέον θεωρούν ότι αυτό το "περιφερειακό λαϊκό στρατόπεδο" δεν αποκλείεται να αποτελέσει στο μέλλον την πρώτη "μαγιά" για την ανάδυση μιας "αντισυστημικής" λαικϊστικής ριζοσπαστικής Δεξιάς που - μέχρι σήμερα - δεν κατάφερε να σχηματιστεί στη χώρα μας.

268 προβολές0 σχόλια