Κορωνοϊός: Απέχει πολύ το τέλος της πανδημίας, λέει ο ΠΟΥ

Στην Ευρώπη, ένα νέο κύμα Covid φαίνεται να ενισχύεται, τροφοδοτούμενο σε μεγάλο βαθμό από την υποπαραλλαγή BA.2 της Όμικρον, καθώς οι περιορισμοί υγείας συνεχίζουν να χαλαρώνουν

Το τέλος της πανδημίας βρίσκεται πολύ μακριά, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επικαλούμενη μια αύξηση των κρουσμάτων που προκύπτει από τα πιο πρόσφατα εβδομαδιαία στοιχεία του.

Ερωτηθείσα από έναν δημοσιογράφο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της λήξης της πανδημίας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη, η Μάργκαρετ Χάρις αππάντησε ότι «απέχει πολύ από το τέλος».
«Βρισκόμαστε σαφώς στα μέσα της πανδημίας», πρόσθεσε η ίδια.
Στην Ευρώπη, ένα νέο κύμα Covid φαίνεται να ενισχύεται, τροφοδοτούμενο σε μεγάλο βαθμό από την υποπαραλλαγή BA.2 της Όμικρον, καθώς οι περιορισμοί υγείας συνεχίζουν να χαλαρώνουν.

Η Ιταλία πάντως καταργεί την υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού, τεστ για τον κορωνοϊό ή βεβαίωσης νόσησης για την είσοδο σε δημόσιους χώρους από την 1η Μαΐου. Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ελλάδας, έχουν άρει πρόσφατα τους περιορισμούς για τον COVID-19. Η Γερμανία αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τη λήξη ορισμένων μέτρων δημόσιας υγείας.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *