«Κυκλώνουν» την 21η Μαΐου

 

Θεωρείο: «Κυκλώνουν» την 21η Μαΐου

Μετά την απόρριψη και επισήμως από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη των εκλογών πριν από το Πάσχα, οι πιθανές ημερομηνίες που μπορεί να στηθούν κάλπες είναι από τις 14 Μαΐου και μετά.

Με βάση τα νέα δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο είναι να έχουμε εκλογές στις 21 Μαΐου και τις δεύτερες στις 2 Ιουλίου. Υπάρχουν ωστόσο και οι απόψει που λένε πως από τη στιγμή που ο Απρίλιος απορρίφθηκε, μπορεί οι εκλογές να γίνουν ακόμη πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας, όπως Ιούνιο ή… αρχές Ιουλίου.

Οι επόμενες μετράνε

Έμπειρος δημοσκόπος έλεγε στη στήλη πως οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη τοις μετρητοίς, γιατί γίνονται υπό το βάρος της ανείπωτης τραγωδίας και το συναισθηματικό φορτίο είναι τεράστιο σε όλη τη χώρα. Οι κρίσιμες μετρήσεις, μου έλεγε η ίδια πηγή, θα είναι την επόμενη εβδομάδα, όπου εκεί θα φανεί η τάση που θα διαμορφώνεται· αν, για παράδειγμα, η Ν.Δ. δείξει τάση ανάκαμψης ή τάση περαιτέρω απωλειών σε σύγκριση με αυτή την εβδομάδα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δείξει πως ενισχύεται ή μένει στάσιμος. Οι πηγές της στήλης πάντως λένε πως σίγουρα το τραγικό δυστύχημα θα ενισχύσει μικρότερα κόμματα, όπως το ΚΚΕ και του Κυριάκου Βελόπουλου.

Οι αναποφάσιστοι

Το βέβαιο είναι ότι η μπάρα της γκρίζας ζώνης έχει εκτιναχθεί πάνω από το 20% στις πρώτες δημοσκοπήσεις, καθώς οι πολίτες είναι κυριολεκτικά παγωμένοι. Οι πιο ψύχραιμοι λένε πως αυτές οι ώρες είναι ώρες ευθύνης για όλο το πολιτικό σύστημα, ώστε να μην επαναληφθεί ένας κατακερματισμός παρόμοιος του 2012.

Παραπέμπουν στον ίδιο

Κανένα σχόλιο δεν κάνει η Κουμουνδούρου για την γκάφα του βουλευτή Αραχωβίτη να αφήσει ανοικτό παράθυρο συνεργασίας με τον… Κυριάκο Βελόπουλο, παραπέμποντας στον ίδιο για να μαζέψει τα όσα είπε. Ο βουλευτής Λακωνίας σε ανακοίνωσή του μιλάει για διαστρέβλωση των λεγομένων του από την Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ, τονίζοντας πως «προφανώς ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με αυτό».

 

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *