“ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ”

Ως γνωστό, ο κύκνος είναι είναι ένα ωραίο υδρόβιο πουλί με μακρύ λαιμό. Μέσα στο νερό είναι πανέμορφο. Στην ξηρά χάνει από την ομορφιά, λόγω του άσχημου περπατήματος και της άγριας φωνής του, που ακούγεται ως κροτάλισμα.

Γράφει ο Γιώργος Κατσάνος

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του κύκνου είναι ότι ζευγαρώνει ισόβια. Δηλαδή δεν έχουμε εδώ ούτε διαζύγια ούτε απιστίες… Είναι το πουλί του έρωτα και της αφοσίωσης. Είναι σύμβολο αγνότητας. Γι’ αυτό σε πολλές εικόνες τα ζευγάρια κύκνων ενώνουν τα κεφάλια τους και σχηματίζουν καρδιά.

Ο κύκνος, ως θεϊκό και μαντικό πουλί που είναι, πριν πεθάνει, καταλαβαίνει το θάνατό του και κελαηδεί με γλυκιά μελωδία.

Χαίρεται, γιατί θα πάει κοντά στο Θεό Απόλλωνα, που είναι αφιερωμένος. Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι, είναι το “ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ”.

Στη Μυθολογία και στα παραμύθια οι ήρωες πολλές φορές μεταμορφώνονται σε κύκνους.
Μεταφορικά η φράση αυτή σημαίνει το τελευταίο έργο ενός καλλιτέχνη: ποιητή συγγραφέα, μουσικό κ.ά. σημαίνει την τελευταία σημαντική πράξη, την τελευταία καριέρα σ’ οποιοδήποτε επάγγελμα.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επική απάντηση!

Θα μείνει στην ιστορία: Η επική απάντηση σε πρόβλημα μαθηματικών από μικρό μαθητή που κάνει θραύση Σε ένα μαθηματικό πρόβλημα […]