Αναζήτηση
  • Lepantoporto

Κυρία Όλγα γιατί τον «ταχυδρόμο»;

Χθες η πρώην υπουργός, έδειξε πανικό και ενοχή. Αντί να μηνύσει τον αρχηγό του πυροσβεστικού Σώματος κ. Ματθαιόπουλο, ο οποίος την εμπλέκει σε εντολή συγκάλυψης εγκλήματος, στράφηκε δικαστικά στην Καθημερινή που απλώς τα δημοσίευσε. Επιχείρημά της ότι «τα δημοσιεύματα αυτά, απολύτως ψευδή, δυσφημιστικά και συκοφαντικά, συνιστούν απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, εν γνώσει του ψεύδους, υπερβαίνουν κάθε όριο ανοχής και αποσκοπούν στην προσβολή της τιμής και της υπόληψης μου».

Η υποψία που κυριάρχησε στην κοινή γνώμη, δικαίως ή αδίκως, είναι ότι η πρώην υπουργός φοβάται πως αν στραφεί κατά του Ματθαιόπουλου, ενδέχεται και αυτός να βγάλει καμία κασέτα με τις εντολές της. Αδικο ίσως, αλλά δεν είναι κατανοητό να επιτίθεσαι στον μεσάζοντα, ήτοι στο μέσο ενημέρωσης, και όχι στην πηγή της καταγγελίας. Είναι όπως έγραψε κάποιος στα social media, σαν να κατηγορεί ο Τραμπ ότι για τη δολοφονία του Τζωρτζ Φλοϊντ, φταίει αυτός που τράβηξε το βίντεο.

Την όλη εικόνα επιδείνωσε καθοριστικά η αδιανόητη θεατρική παράσταση που έδωσε το βράδυ της φρίκης ο δήθεν ανύποπτος Τσίπρας. Με τουλάχιστον 70 νεκρούς εκείνη την ώρα, έκανε τον ανήξερο για τη θρηνωδία, ρωτώντας πότε θα πετάξουν το πρωί τα Καναντέρ. Δεν εξέφρασε την συντριβή του για τους καμένους συμπολίτες του, δεν είπε ένα «λυπάμαι», ένα «συγγνώμη».   Σε αυτή την εικόνα της θεσμικής ανυποληψίας που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, η δικαστική επίθεση στην Καθημερινή δεν σώζει την παρτίδα. Μόνο η μήνυση στον Ματθαιόπουλο θα έπειθε

202 προβολές0 σχόλια